Når alt kommer til alt er det vel ingen tvil om hvem som styrte skuta i Jak & Daxter-spillene. Selv om man stort sett kontrollerte den litt alvorlige Jak, har det hele tiden vært Daxter som er den kule av de to, og nå har han fått sitt eget spill på PSP. Og det har han jammen fortjent, for dette er et av de aller beste spillene til PSP så langt.

Endelig får Sonys bærbare konsoll plattformactionspillet den har manglet. Jak er tatt til fange, og Daxter, som er en slags blanding av oter og røyskatt, skal prøve å redde ham. Etter en del om og men viser det seg at han må ta seg jobb som skadedyrsbekjemper, og utstyrt med det mest grisete snakketøyet noen sinne i et spill med sjuårsgrense, elektrisk fluesmekker og et gevær som kan skyte ulik type ammo, kaster han seg ut i en rekke ville utfordringer.

Grafikken er imponerende, nærmest på høyde med PlayStation 2, og ligger langt over spill det er naturlig å sammenlikne med. Kontrollen av den lille lodotten er tilnærmet perfekt. Det eneste som måtte være å utsette på Daxter er at enkelte brett tar litt vel lang tid å mestre. Du må garantert prøve en god del sekvenser om igjen, men dette gjør ikke så mye som det normalt ville gjort, i og med at spillet er så bra.

Daxter er et must for alle som har en PSP, og i særdeleshet for alle som har lurt litt på hvor det ble av alle de bra spillene som skulle komme til konsollen.

TORE SAND

Daxter

Utgiver: Nordisk Film/Sony

Sjanger: Plattformaction

Alder: 7+

Plattformer: Kun PSP