2013 er språkåret. Aasmund Olavsson Vinje ville ha fylt 195 i år. Ingen kan bli så gammel som det, men tekstene hans og melodiene til Grieg vil nok leve i mange hundre år ennå.Det sørger Aasmund Nordstoga for. Han bærer tradisjonen videre og frisker den opp sammen med broren Odd og Jørund Fluge Samuelsen. De to sistnevnte er også produsenter på et album som er fylt av nasjonalromantikk, kjærlighet, skildringer og formaninger.

Dette er en del av vår nasjonalskatt, og det er grunn til å gi Aasmund og Odd Nordstoga heder og ære for at de tar en viktig del av vår musikkarv videre til nye generasjoner. De vokste opp på den samme gården som Aasmund Olavsson Vinje. Ikke rart de har et sterkt forhold til dette materialet.

Albumet inneholder kjente skolesangboklåter som "Blåmann" og spenstig og røff folkemusikk som "Fra byen det bærer". Den visepregede "Våren" er et naturlig høydepunkt, og hele veien er det fin veksling mellom nakne visearrangementer og rocka folkemusikk. Henning Sommerro, Erland Dahlen og Gjermund Silset er blant musikerne.

Et flott, fargerikt og viktig album for både ung og gammel.