Amy og ektemannen Blake Fielder-Civil la seg inn ved den eksklusive Causeway-klinikken i Essex, der de hadde lovet familie og venner at de skulle tilbringe noen uker for å komme til bukt med de verste rusproblemene sine.

De ankom først forrige mandag, ble der i to døgn, og dro hjem – før de på ny dro til klinikken torsdag. Men ekteparet barket høylytt sammen ved en rekke anledninger, ifølge personalet ved klinikken, og søndag tok Amy og Blake en taxi tilbake til London.

Det var onsdag før Øyafestivalen at Amy Winehouse ble hasteinnlagt på sykehus etter en tredagers rusrunde med alkohol og narkotika. Deretter ble hun anbrakt på et luksushotell – alene. Etter en helg der Amys og Blakes familier kranglet, gikk hun med på å legge seg inn til rusavvenning. Men betingelsen var at Blake skulle bli med.

Mens Amy vil bli tatt imot med åpne armer dersom hun prøver å legge seg inn på rehab igjen, vil Blake neppe få samme varme velkomst, ifølge avisen The Suns kilder:

– Dette burde handle om at Amy får hjelp, men altfor ofte handler det om Blake. Han forstyrret folk på Causeway-klinikken med sin oppførsel, akkurat som han gjorde da hun var på sykehus. De tilbringer halvparten av tiden med å krangle i stedet for å fokusere på jobben som må gjøres. Dette illustrerer hvorfor familien hennes er så desperate etter at hun skal få hjelp uten ham.