KRISTIANSAND: Sex på scenekanten, bibelbrenning av satanrockere, rockestjerner og dopskaller, håpløse bransjehorer, drita fulle tenåringer og misfornøyde, bakfulle journalister. Trine Sollie (26) har stukket begge henda ned i rockenorges mest beryktede vepsebol, og all historikk varsler at hun har en sverm av trøbbel i vente.

I løpet av de neste par ukene vil hun få all verdens tenkelig og utenkelig trøbbel slengt midt i trynet, og pressen vil komme til å kreve svar. Og det litt brennkvikt.

Er Radio Nova-journalisten, P3-frilanseren og plateanmelderen i Natt&Dag, klar over hva hun egentlig har rotet seg bort i?

Kanskje like greit at vi herder henne litt med en gang:

— Hvis Depeche Mode nekter å gå på scenen før du har skaffet dem litt kokain. Hva gjør du da?

— Da sier jeg sorry, det kan jeg ikke skaffe, selv om det sikkert hadde vært fristende å velge den enkleste løsningen. Nei, det gjør jeg bare ikke.

— Og dagen derpå, når pressekorpset vil vite hvorfor headlineren dro hjem uten å spille?

— Da sier jeg det som det var. At de var noen drittsekker som ikke holdt seg til kontrakten.

Sexstunt Hva synes du om sexskandalen i 2004?

— Det var morsomt. Når to mennesker, som jeg oppfatter som helt skrullete, mener at det er mulig å redde regnskogen ved å lage porno, da blir det både naivt og sjarmerende. For øvrig er jeg glad jeg ikke var i Quart-ledelsen da det skjedde.

— Hva er ditt ultimate skrekkscenario som pressetalskvinne?

— At liv går tapt som følge av at sikkerheten ikke var godt nok ivaretatt av oss som arrangør. Det tør jeg ikke engang tenke på.

— Ler du deg bekymringsløst i søvn over å ha fått Norges feteste sommerjobb, eller er du bare sykelig opptatt av oppmerksomhet?

— Mest av alt gleder jeg meg til å gjøre det jeg mener er en veldig viktig jobb for Quart. Men for å være helt ærlig så er jeg livredd for å drite meg ut.

— Har du advart familien?

— Ja, men mamma er bare stolt. Da det sto en sak i Aftenposten om at jeg skulle jobbe for Quart, kjøpte hun flere eksemplarer og sendte rundt til slektninger.

— Når ble Quartfestivalen første gang arrangert?

— Der kunne jeg fort ha dritt meg ut, men jeg vet heldigvis svaret: Det er 15 år siden Quart startet.

— Hvorfor blir Quart aldri kvitt stemplet som en sossefestival for nydusja bæringer?

— Jeg tror det har sammenheng med at det er en veldig stor festival, og at det koster en del å være på fest her i en hel uke. Da kommer det gjerne mennesker med litt penger mellom hendene. For det andre arrangeres Quart i Kristiansand, en by som foretrekker at ting skjer i litt ordnede former, at det går litt rolig for seg.

Får ikke tak på Toffen - Beste Quart-konserten du vært på?

— The Roots i Bendiksbukta i 2003. Fantastisk!

— Hva irriterer deg mest med Toffen?

— At jeg ikke får helt tak på ham som person. Jeg finner liksom ikke ut hvem han er - ennå.

— Den første pressesjefen hisset på seg kristenfolket og måtte svare for konas svartebørssalg. Hans etterfølger havnet i retten etter å ha slåss med en forfatter. Hvilke planer har du?

— He he, jeg har ikke lagt noen skandaleplaner og jeg skal i hvert fall ikke havne i slagsmål. Nei, jeg skal holde meg sånn noenlunde edru hele uka.

— Har du noensinne kjøpt en svartebørsbillett?

— Ja, selvfølgelig, men det er noen år siden nå.

— Du har garantert et hemmelig Quart-minne. Fortell, fortell!

— For et par tre år siden smuglet jeg inn opptaksutstyr på konserten med Aesop Rock. Jeg ble ikke oppdaget og fikk gjort intervju for Radio Nova. Samme året kom jeg meg inn backstage hos The Roots.

— Du har med andre ord groupiepotensial?

— Jeg hadde det nok før, men ikke nå lenger. Etter noen år som musikkjournalist blir man litt redd for å snoke seg inn overalt. Det er fort gjort å bli stemplet som bransjehore.

- Øya er dritbra - Hvilke norske band vil du aldri se på en Quart-scene?

— DumDum Boys. Det blir altfor jovialt, altfor trøndersk og altfor folkelig for meg Surferosa er enda verre. Et fjasete og slitsomt band med mye form og lite innhold.

— Innrøm det, Oslo-kvinne, Øyafestivalen stinker!

— Nei, det gjør den ikke! Øya er dritbra og jeg har mange gode minner derfra.

— Mener du Øya er bedre enn Quart?

— Nei. Quart har et mye bedre program, mye kulere artister og en beliggenhet som Øya ikke er i nærheten av, sier Trine Sollie og skuer ut over de mørke, søkkvåte skyene over Odderøya.

Har hun mer uvær i vente?