KRISTIANSAND: En rekke artister blir å finne på Torvet under Topp 20 sin årlige sommerturné. Tone Damli Aaberge, Samvirkelaget, El Axel, Kristian Valen, Lene Alexandra og Charite er bare noen av dem du kan se og høre fra scenen. Bysbarna Venke Knutson og Alejandro Fuentes dukker selvfølgelig også opp.

Stort publikum Det rullende musikksirkuset har allerede besøkt Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim. Etter Kristiansand står Bergen for tur. Tusenvis av mennesker dukker opp uansett hvor de velger å sette opp scenen, kanskje ikke så rart med tanke på at det hele er gratis for publikum.

Topp 20 sin sommerturné ledes av mangeårig programleder Nicholas Carlie. Han ønsker nå nye jaktmarker, så sommerturneen er det siste han gjør for Topp 20-redaksjonen. I vår ble det derfor arrangert en programlederjakt der Benedicte Bendiksen gikk seirende ut. Hun overtar som Topp 20 sitt ansikt utad fra høsten, men er også med på sommerturneen.

Høydepunktet

Høydepunktet under turneen er uten tvil åpningsshowet på Rådhusplassen i Oslo. I år møtte 35.000 publikummere opp til tross for forferdelig vær.

VG-lista Topp 20 er en liste over de mest solgte singlene i landet. Den første lista ble publisert i VG i 1958, men det var først i 1995 at tv-programmet så dagens lys.