OSLO: Hendelsen fant sted i Asker ved 13-tida søndag. Det var ingen vitner til selve antennelsen, men en nabo så den brennende kvinnen og varslet ambulanse og brannvesen. Politiet etterforsker saken, men har ikke grunn til å tro at det foreligger noe kriminelt.

-Dette tyder på en tragisk ulykke, sier politioverbetjent Olav Brubakk i kriminalavdelingen ved Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet. De har foreløpig lite konkret å si om det tragiske dødsfallet.

Den sterkt brannskadde Kristin Berglund ble umiddelbart fraktet til brannskadeavdelingen ved Ullevål sykehus i Oslo der hun døde noen timer senere.

Anerkjent artist Kristin Berglund blir i norsk musikkmiljø omtalt som bluesdronningen. Hun debuterte som visesanger på 70-tallet og ble oppdaget av Finn Kalvik. Få år seinere — for om lag 25 år siden - konverterte hun til blues. Hun har gitt ut mange kritikerroste plater, først med Knut Reiersrud i bandet Four Roosters og seinere med eget band. Berglund samarbeidet også med internasjonale størrelser som Bonnie Raitt og David Lindley, og reiste i perioder i USA og holdt blueskurs.

Kristin Berglund giftet seg for to og en halv måned siden med flygeren Kjell Arne Tilley. Han var ikke til stede da ulykken inntraff. Kristin Berglund etterlater seg også en datter på 16 år.