Forrige gang stjernen gjestet Oslo måtte konserten flyttes fra Sentrum Scene til Oslo Spektrum på grunn av den enorme pågangen fra billettkjøpere. Dette var rett i etterkant av at debutplata «Back to Bedlam» kom ut og ble en salgssuksess av dimensjoner. Verden omfavnet superhit'er som «You're beautiful» og «Goodbye my lover», og i alt er «Back to Bedlam» solgt i 11 millioner eksemplarer. Blunt har toppet hitlister i 18 land, blant annet nådde singelen «You're beautiful» nummer en på amerikanske Billboard Top 100. Siste britiske artist som klarte denne bragden var Elton John, da han i 1997 gav ut singelen «Candle in the wind» til minne om avdøde prinsesse Diana.

Plateaktuell

Den tidligere Kosovo-soldaten Blunt er nå ute med plate nummer to «All the lost souls». Plata har så langt solgt 30.000 eksemplarer i Norge.

Alt tyder på at også plate nummer to blir en suksess. Ifølge Blunt selv er dette albumet mykere og roligere enn debutplata, som delvis ble skrevet da han tjenestegjorde i Kosovo. «All the lost souls» handler mer om tiden etter militæret, har den britiske stjernen fortalt.

James Blunt plukket opp gitaren som 14-åring og har mer eller mindre hatt den med seg over alt siden da. Som soldat i Kosovo spente han gitaren fast på innsiden av tanksen for at den skulle overleve.

Billettsalget til Blunt-konserten i Oslo Spektrum legges ut for salg allerede på onsdag neste uke.