Tirsdag slippes Britneys nye album «Blackout», det første på fire år. Men det har blitt lite snakk om musikken hennes i det siste.

Popstjernen kriger med eksmannen Kevin Federline om omsorgsretten til deres to sønner, og er fredag i nytt rettsmøte i anledning saken.

Torsdag møtte Britneys advokat i retten, der «hit and run»-saken fra august ble henlagt. Men Britney må i nye rettsmøter for å ha kjørt uten førerkort.

– Beste album fra henne

Midt oppi dette forsøker hun å stable popkarrieren på beina igjen. «Gimme more», den første singelen, har gjort det bra på hitlistene.

Og anmelderne digger platen.

– «Blackout» er ikke bare et veldig godt album, det er hennes beste noensinne. Det er en triumf, uten én dårlig sang på 12 spor, skriver nyhetsbyrået APs anmelder.

Det blir presisert at Britney tilhører et eget segment; «vi snakker ikke Bob Dylan her». Men:

– Hun er intens. «Blackout» (...) bør bringe henne tilbake til popeliten. (...) Hun fremstår som det motsatte av i tabloidpressen – selvsikker, sensuell og med kontrollen.

Mener låtene er vidunderlige

Anmelderen skriver at hun rett og slett ble lettet over å innse at Britney ikke hadde mistet hele grepet.

Guardian gir platen fire av fem stjerner, og bruker ord som «futuristisk» og «begeistrende» om singelen «Gimme».

Times Online gir samme karakter.

– «Perfect lover» og «Toy Soldier» er rett og slett to av de mest vidunderlige melodiene på noen plate i år, skriver anmelderen.

– Dette er en sterk dance-pop-plate med noen ekte gleder, skriver anmelderen hos About.com, og slår til med fire av fem stjerner.

– Hun har kuttet ut mye av hip-hopen, som ikke passet henne, og lagt til mer voksen seksualitet.

Ber publikum spare pengene

Anmelderen skriver at låtene vil fylle dansegulvet, og mener at fans av «Sexyback» fra Justin Timberlake, vil like Britneys nye plate.

Men slakten lurer også for popstjernen. Newsday.com sier at albumet er forferdelig, og ber publikum spare pengene.

– Musikk var aldri den sterkeste delen av Britney-pakken. Hun var mer, vel, pakke – utseende, videoer, privatlivet, alt rundt musikken, skriver anmelderen. Han definerer «Blackout» som «bare det neste forutsigbare, forhåndsbestemte skritt i Britney Spears-sagaen».

Slakter teksten

Videre skriver han at det ikke er Britney som gjør platen så dårlig.

– Det store feilgrepet er de latterlige tingene låtskriverne har latt henne synge.

En av tekstlinjene skal være «Tick-tock, tick-tock, can you f... me while I´m hot?» i «Perfect Lover».

Frasen «It´s Britney, bitch!» fra singelen «Gimme more» har allerede befestet seg. USA Todays anmelder mener akkurat sanger som denne gjør det vanskelig å skille sangeren fra kjendisen Britney.