TRONDHEIM: — Jeg må komme tilbake til Norge. Dere har vanvittig mange pene, single menn, sier Nicole Scherzinger (29) fra sofaen på Britannia hotell onsdag.

Frontfiguren i den amerikanske popgruppa har akkurat blitt presentert for tre fotografier. Hun er imponert.

Røykere dårlige kyssere

— Han er i ett med naturen. Jeg liker sprituelle menn, sier hun og peker på Giske.

— Han røyker. Det liker jeg ikke. Da er han ikke noe god å kysse, sier hun og nikker ned mot Sundli.

— Denne karen har det artig, sier hun til slutt og peker mot det siste bildet. Hvem er det?

— Per Ciljan Skjelbred, fotballspiller.

— Jeg har alltid sagt at jeg skal gifte meg med en surfer eller en fotballspiller, så jeg antar jeg får gifte meg med han her. Han får bli min norske ektemann, ler Nicole.

Flukt fra studiene

Pussycat Dolls er en av toppene på Uka i Trondheim, og det er bakgrunnen for at vi møter henne på et seminarrom på hotellet, bare timer før jentegruppa skal stå på scenen i Dødens dal.

Nicole ser fram til å spille for et studentpublikum.

— Forhåpentligvis betyr det at vi får det skikkelig bra. Jeg håper muskken vår kan få studentene til å flykte fra studiene sine i noen timer - danse og ha det bra. Vi skal i hvertfall gjøre vårt beste for at det skjer, lover hun.

Mer personlig soloalbum

Nicole er straks ute med soloalbumet «Her name is Nicole», en mer sårbar og nedstrippa plate, mener hun selv.

— Pussycat Dolls’ musikk er sterkere, det er mer girlpower. Platen min er langt mer personlig, råere. Også er den veldig eklektisk. Det er ikke bare dansmusikk, men flere sjangere, sier hun. - Du blir bedre kjent med artisten Nicole.

På platen har hun fått hjelp av blant andre Sting, Akon, Ne-Yo og Timbaland. Hun kjenner også godt til Stargate, som hun synes er veldig talentfulle. Men hun har ikke jobbet med dem denne gangen.

Hyllest til kvinner

«Don’t cha» er Pussycat Dolls’ største hit, og mye av grunnen til gruppas suksess. Men i motsetning til hva mange tror, er låten en hyllest til alle kvinner.

— Det er delvis på grunn av den sangen at vi er i Norge i dag, og at vi har fått reist verden rundt. Dette er vår jente-hymne, en låt jenter kan gjøre til sin egen og samtidig føle seg sterke, mener Nicole, som selvfølgelig skal på nachspiel etter konserten.

— Det er alltid kult med fest på en ny plass. Jeg gleder meg til å se det norske utelivet, og flere søte menn.