IDOL: Asbjørn Slettemark (31) er musikkjournalist og programleder for «Pyro», og har tidligere takket nei til å sitte i dommerpanelet 2 ganger.

Men som alle vet: Det er tredje gangen som gjelder.

Slettemark håper denne sesongen av Idol byr på artisttalenter som blomstrer utover sesongen.

Drama

— Kanskje er det noen litt anonyme deltakere som tar ansvar og vokser fram til å bli en popstjerne landet aldri har sett makan til. Han håper også på mye drama, og et par saftige skandaler. Det er jo TV vi snakker om, sier han.

Når det gjelder det nye konseptet, sier han at det kommer til å bli flere artister som føler seg komfortabel med instrumentet sitt foran seg, og at de forhåpentligvis får dyrket fram noen gode singer/songwritere som kan konkurrere ut Thomas Dybdahl og alle de andre myke mennene med skjegg.

— Tror du vi kommer til å finne en ny "Kurt Nilsen"?

— Nei. Men jeg tror og håper vi finner noen unike artister som ikke trenger å sammenlignes med Kurt, Ali, Margaret eller hvem det måtte være.

Ikke oppbrukt

Slettemark synes ikke konseptet er utslitt:

— Idol har mye å gå på. I USA er American Idol det mest suksessrike TV-konseptet noensinne, og selv om vi ikke har tilsvarende talentbasseng å svømme i her hjemme, er det ingen tvil om at Idol er etablert som en naturlig del av den norske TV-floraen.

— Hva tror du om seertallene i år?

— Håper og tror de blir bedre enn noensinne. Selvsagt gjør jeg det, vi driver ikke med kjedelig undergrunns-TV. Det eneste som er mer underholdende på TV enn Idol er Sørlandets mediestolthet, Crap TV. De tar seg av undergrunnen, vi ordner det folkelige, slik sett føler jeg Idol og Crap TV utfyller hverandre bra.

— Har du allerede en favoritt?

— Akkurat nå er det tre eller fire personer jeg tror har mulighet til å vinne. En av dem er for tiden min favoritt, men det kan fort endre seg.

Ingen fra Kristiansand

Det er fare for at det blir en mørk høst for Sørlandet, tror Slettemark.

— Start er på vei mot Adecco-ligaen – slik går det når man selger Alex Valencia midt i sesongen – og det blir ikke Idol-vinner fra Kristiansand. Derimot kan jeg trøste alle molefonkne sørlendinger med at to av deltakerne jeg vile satt mest penger på som Idol-vinner, kom gjennom Kristiansand-audition, sier han hemmelighetsfullt.