KRISTIANSAND: — Vi har fått forespørsler både fra publikum og fra kinoer, som vil vite når filmen blir tilgjengelig flere steder enn i Oslo. Det tar vi nå konsekvensen av, sier Frank Stavik i filmselskapet Fidalgo As til fvn.no.

Sammen med Arild Frøyseth er han ansvarlig for visningen av filmen som skapte sterke reaksjoner da den ble vist på filmfestivalen i Cannes i år.

Filmen hadde premiere sist fredag i Oslo på Klingenberg kino og har gått for fulle hus i helgen. Taxidermia vil ifølge Stavik bli satt opp i en større sal og få dobbelt så mange forestillinger i Oslo fra og med fredag.

De to trykker må derfor trykke filmen opp i flere kopier for å dekke etterspørselen av filmen.

— Den vil bli å se i andre norske byer fra 1. desember av. I første omgang blir den vist i Trondheim. Det er ennå ikke bestemt hvilken tredje by som skal få vise filmen, sier Stavik til fvn.no.

"Taxidermia" er regissert av ungareren György Palfys. Filmen har på grunn av sine mange sterke scener som omhandler blant annet sex med et nyslaktet dyrekadaver og utstopping av et menneske skapt skarpe reaksjoner. Men disse scenene er ifølge Stavik bare elementer og deler av filmen.

Han tror forklaringen til at filmen har slått slik an og nå er etterspurt av publikum er enkel.

— Hvis man ser bort fra de ekstreme elementene som er lett å tabloidisere, så er det en helt eksepsjonelt god film. Den er ikke lagd for å tilpasse seg publikum. Den er lagd helt kompromissløst. Derfor finner den et større publikum enn det som er måltilpasset, sier Stavik til fvn.no.

Han føler seg partisk når han skal uttale seg om filmen, men har på spørsmål om hva det er som gjør filmen god, lyst til å vektlegge det visuelle ved filmen.

— Det er like mye et visuelt kunstverk som en film, mener Stavik og legger til.

— Den gir kanskje en kinopplevelse som man ikke trodde man ville ha.