Holmestrand: Børretzen fylte 80 år tirsdag og ble i anledning dagen intervjuet av Tønsbergs Blad i sitt hjem i Holmestrand. I intervjuet kommer han med ramsalt kritikk av NRKs Fredrik Skavlan.

– Jeg burde reist meg og bedt ham holde kjeft. Jeg burde marsjert ut som en rasende russisk politiker. Bare revet av meg mikrofonen og gått. Det hadde vært noe å skrive om i avisa, sier Børretzen.

Den populære visesangeren og kåsøren stilte opp i «Først og sist» for å snakke om Niels Christian Geelmuydens bok om seg selv. Han likte dårlig at Skavlan stilte ham personlige spørsmål om skilsmissen fra kona og utroskap.

– Han var uforberedt, og ville hele tiden dreie intervjuet inn på mitt privatliv og noen sexantydninger VG hadde kokt i hop. Da skulle jeg ønske jeg hadde vært kvikkere, og ikke så høflig, sier Børretzen, som verken leser VG eller benker seg foran Skavlan på fredagene lenger.

– Jeg er nok altfor høflig. Og så er jeg en langsom tenker, finner gjerne de gode svarene dagen etter. Jeg kan for eksempel ikke fordra VG, de er hensynsløse. Avisen intervjuer deg om en ting, og presenterer noe helt annet, sier han.

I intervjuet røper for øvrig 80-årsjubilanten Børretzen at han ikke frykter døden, til tross for at han har opplevd både kreft, hjerteinfarkt og nakkebrudd.

– Jeg har et veldig avslappet forhold til døden. Jeg leste nylig om at eldre er reddere for dårlige forhold på sykehjemmet enn å dø. Det forstår jeg. Jeg er redd for inaktivitet, for å få et veldig begrenset liv, sier han.