KRISTIANSAND: — Det er bare deilig det - et minne for livet. Og så håper jeg folk sprer klininga videre, som en farsott, sier Else Kåss Furuseth - nå med hakk i fortanna.

Sammen med Ken Wasenius-Nilsen og Torkil Risan, har hun akkurat gjennomført den aller første «Ken eller Torkil»-sendingen på NRK P3 fra «Quartstock» på Eg-campen. Målet er å spre god 69-er-stemning på Quart.

— Vi må rølpe opp Quarten litt, for den har blitt veldig vestkantvennlig. I dag var det veldig god stemning, selv om det ikke var så mange nakne mennesker eller så mye åpen sex, sier Ken.

Klining

Derimot fikk han se sin kollega Else kline flere ganger under posten «klinekurs». Etter en runde på campen med magafon, fant hun tre klinekandidater fra Ytre Enebakk: Mikkel Svendsen (19), Bjørn Stian Østreng (18) og Michael Vierhaug (19) stilte med åpne ungsinn og villige tunger.

— Det er et veldig lett kurs - bare å åpne munnen litt: «Klining for Dummies», forklarer Else.

Men etter to gode tilbakemeldinger fra Mikkel og Bjørn Stien, som ikke hadde pusset tennene siden søndag og mente at Else smakte betydelig bedre enn dem, ble Michael litt ivrig.

— Kom her jenta mi, sa han og smalt munnen sin mot radiovertens.

Dermed ble det kræsj og knekk og en t-skjorte i premie. «Jeg har klina med Else» står det på den.

— Det er veldig limited edition på de skjortene. Det finnes kanskje bare fem, understreker Else.

— Og hun tar dem med på byen, påstår Ken.

— Har du lyst, har du lov, repliserer hun.

Konkurranser

Videre i uka blir det daglige sendinger i det store hippieteltet, hvor de sjenerøse radiosjelene serverer gratis frokost og kaffe til campfolket. Rykter skal også ha det til at «Ken eller Torkil»-konkurransen i slutten av uka vil involvere bading i tiss.

— Det vet jeg ikke. Det er kjøpt inn en gryte som nå heter «uringryta» på folkemunne, men problemet er at ingen vil oppi. Vi er for fri elskov og frihet, så om ingen vil, kan det bli vanskelig, sier Ken.

— Samtidig heter showet «Ken eller Torkil», så det hadde vært deilig å få en vinner, tillegger Else.

Én annen mulig konkurranse er «om å gjøre å få flest inn i en festivaldo».

  • Men hva kan dere love?

— Det blir flere koselige artister, og det kan bli mer klining, uringryte og dorekord, sier Else.

— Uansett blir det mye kjærlighet og forståelse. Jeg håper både festivalfolket og de hjemme vil holde mye rundt hverandre, konkluderer Quartstock-Ken.