LONDON: I en kunngjøring fra de fem originalmedlemmene på gruppas nettsted het det at de vil legge ut på en verdensturné.

I kjent stil, ja, nesten som de aldri har vært borte, utbasunerer de: «Girl power is back and stronger than ever».

Spice Girls vil holde 11 konserter rundt om i verden i desember i år og januar neste år.

De åpner turneen i Los Angeles i USA fredag 7. desember og fortsetter til Las Vegas, New York, London, Köln, Madrid, Beijing, Hongkong, Sydney, Cape Town og Buenos Aires.

Spice Mums

I dag kan de kalles Spice Mums og på en pressekonferanse i London sa Victoria Beckham at turneen er lagt opp slik at de kan ha med seg de sju ungene de vil ha til sammen når turneen starter. Emma Bunton venter sitt første barn til sommeren.

— Vi kommer til å prioritere familiene våre. Vi vil ha det gøy. Det er en av de mange grunnene til at vi gjør dette, så ungene våre kan se hva vi pleide å drive med, sa Beckham ifølge nyhetsbyrået AP.

I forbindelse med turneen, vil plateselskapet EMI gi ut den første hitsamlingen med Spice Girls i november. Gruppa planlegger også å lage sin første offisielle TV-dokumentar.

— Det kommer til å bli den mest ærlige historien dere noensinne har sett. Dere får se den mørke siden av Spice Girls, den røffe delen, alle tårene, sa Geri Halliwell.

«We’re back!!»

«Hey everybody!! We're back!! Can you believe it!!» lød overskriften på nettstedet www.thespicegirls.com fulgt av en kort annonsering signert Victoria Beckham (33), Geri Halliwell (34), Melanie Brown (32), Melanie Chisholm (33) og Emma Bunton (31).

Posh, Ginger, Scary, Sporty og Baby Spice gir fansen en sjanse til å kjøpe billetter via nettstedet sitt. De som får kjøpt billetter til konsertene, vil vilkårlig bli valgt ut.

Spice Girls har solgt formidable 55 millioner album i løpet av sin korte karriere og har toppet hitlister verden over med singler som «Wannabe» og «Say You'll Be There».

Men suksessen var kortvarig da Geri «Ginger» Halliwell forlot bandet i 1998, fire år etter at de ble dannet. De resterende fire gikk deretter hver til sitt etter å ha gitt ut albumet «Forever» i 2000. I mediebildet

I dag er de alle i 30-årene og har forsøkt seg med solokarrierer med varierende hell.

Den som har gjort det skarpest musikalsk, er Melanie «Sporty» Chisholm, den eneste av dem som ikke har barn. Nylig kunne hun endelig bekrefte at det var noe i gjenforeningsryktene hun har måttet benekte i nesten hvert eneste intervju hun har gitt.

Den som har gjort seg mest bemerket på kjendisarenaen er Victoria «Posh» Beckham. Godt hjulpet av sin fotballstjernemann David som hun har tre sønner med, opptredener i moteshow, TV-programmer og diverse lanseringer av egne motekolleksjoner, har hun vært jevnlig å se i den kulørte og tabloide pressen.

Melanie «Scary» Brown har så å si forsvunnet helt fra offentligheten, men dukket for alvor opp igjen da den amerikanske skuespilleren Eddie Murphy nektet for at han var far til hennes andre barn. Tidligere denne måneden viste imidlertid DNA-prøver at det er nettopp det Murphy er.

Geri «Ginger» Halliwell, som har datteren Bluebell Madonna, har slått seg på å skrive barnebøker, mens Emma «Baby» Bunton blant annet har vært med i BBC-versjonen av «Skal vi danse» og andre TV-serier.