KRISTIANSAND: — Nå er det litt tilfeldigheter, men når jeg først fikk kontakt med Øystein Aamodt i Lydbølgen studio var jeg ikke i tvil, sier Sindre Dybvikstrand om hvorfor han valgte nettopp Lydbølgen som studio.

Dybvikstrand ble slått ut i semifinalerunden i årets idol, men er allerede i gang med å spille inn sin plate i Kristiansand.

— Vi skal først spille inn en singel, deretter blir det en EP utover våren og en fullengder til høsten. Det er planen, men det kan skje forandring underveis, sier innehaver og musikkprodusent ved Lydbølgen studio, Øystein Aamodt, til fvn.no.

Aamodt høster flere lovord av den tidligere Idol-deltakeren.

  • Han er en fantastisk person å jobbe sammen med. Veldig kreativ, profesjonell, rolig og suveren, så Øystein er grunnen til at jeg valgte Lydbølgen studio i Kristiansand, sier Dybvikstrand.

Spiller inn I'm Yours

I første omgang er det singelen til Jason Mraz: I'm Yours , som skal til pers, deretter skal Dybvikstrands egen låt Airport spilles inn.

  • Jeg skjønte at den betydde veldige mye for meg. Det er en veldig dyp låt, som er en refleksjon rundt oss mennesker og hvordan vi farter veldig mye omkring og at vi ikke blir veldig lenge på en plass før vi reiser videre.

Han synes selv det er vanskelig å sette musikken sin inn i en musikalsk bås, og forteller at han henter mye inspirasjon både fra jazz, rock, reggae, rockabilly og visetradisjon i jakten på sitt eget musikalske utrykk.

- Allsidig artist

— Jeg prøver og tror at jeg er ganske allsidig glad i mange sjangre, sier Dybvikstrand.

Aamodt på sin side beskriver Dybvikstrand som en folkartist.

  • Han er en veldig folkelig artist. Han liker litt folkelige ting, og det er gøy for det gjør jeg også. Da kan man snakke samme språk og det er enkelt å bli enige om hvordan ting skal være og låte, sier Aamodt til fvn.no.

Så langt har ikke Sindre Dybvikstrand noen platekontrakt, men samarbeider med Lydbølgen om sin musikalske karriere videre.

_Øystein Aamodt i Lydbølgen studio er årsaken til at Sindre Dybvikstrand

nå velger å spille inn platen sin i Kristiansand._

Jobber mot flere plateselskap

— Vi jobber mot flere plateselskaper, så får vi se om det blir noe større selskap, eller om vi vil stå som eiere på det selv, sier Aamodt, som regner med at det blir Lydbølgen studio som slipper den første singelen.Duoen har allerede spilt sammen noen helger og førstkommende fredag satser de på å bli ferdige med singelen. Da venter også en avtale med å spille live på Radio Ung på lørdag, men Dybvikstrand har foreløpig ikke bestemt seg helt for hva han skal fremføre.

— Da spørs det om ikke det blir en utgave av I'm Yours , og en Dave Matthews låt kanskje, og kanskje noen av mine egne låter dersom de er ferdig bearbeidet.

Han har det nemlig alt annet enn travelt med å få sin egen musikk ut.

— Jeg har det ikke travelt. Jeg vil ikke gi ut noe før det er ordentlig. Når kritikken kommer skal jeg kunne si at det her er jeg godt fornøyd med, sier Dybvikstrand.