KRISTIANSAND: — Å, jeg har en plate! Det er helt fantastisk, utbryter Tara storfornøyd.

Hun har nettopp pakket opp forsendelsen med femti ultraferske eksemplarer av debutalbumet «Plain as Coal» hjemme hos foreldrene i Ravnedalen.

— Dette føles fint, rart og sært, sier hun så.

Etter et års iherdig jobbing slippes debutalbumet til kristiansandsjenta 20. november. I helga har hun plateslippkonserter i Arendal Kulturhus (i kveld) og på Charlies (i morgen). Der vil folk få høre låtene fra plata, samt nyere låter. Tara har allerede materiale til en ny plate liggende.

PERSONLIGE LÅTER.

— «Plain as Coal» er en oppsamling av de beste låtene jeg har skrevet de tre siste årene. Plata er et slags punktum, før jeg kan gå videre, sier 22-åringen.

Hun beskriver albumet som «overraskende pop». Det er tilgjengelig for det fleste, men samtidig overraskende nok til at man må holde seg fast i stolen. Under innspillingen har man vært bevisst på å ta vare på bandets live-uttrykk.

Tara er opptatt av å få fram at plata er et band-prosjekt. Bandet til Tara har spilt sammen i tre år, og består i tillegg til Sigrun Tara av Guro Skumsnes Moe på kontrabass, Gunnar Sæter på trommer og Johan Jørgensen på gitar. Albumet er spilt inn hos Bergland i Trondheim. I tillegg til bandet, bidrar en rekke kjente gjestemusikere. Blant annet Stian Carstensen fra Farmers Market og Ola Kvernberg fra Hot Club de Norgvége. De spiller henholdsvis banjo og fiolin på albumet som i følge Tara er veldig personlig. Det er hun som skriver alle tekstene.

— Låtene handler om personer og ting i livet mitt, og det er litt skummelt. Men jeg skriver musikk fordi jeg føler jeg må.

MANGE PROSJEKTER.

Nå gleder hun seg til å opptre live. Det er et spilleklart band som stiller på scenen i Arendal og Kristiansand i helga. Deretter går turneen til Bergen (tirsdag), Trondheim (fredag), Røros (lørdag) og releasekonsert på Gloria Flames i Oslo mandag 20. november. Bandet satser også på å gjøre et par turneer til våren og har allerede booket flere jobber.

— Jeg føler jeg kan stå for plata vi har laget, og det blir spennende å se hva de (musikkanmelderne journ.anm) mener.

Tara flyttet til Oslo i sommer og tar grunnfag i administrasjon og ledelse på Musikkhøgskolen dette året. Målet er selvsagt å kunne leve av musikken.

— Jeg satser på at vi får spille mye fremover, men prøver å være litt realistisk. Vi skal uansett sette alle kluter til å se åssen det går, sier hun.

I tillegg til bandet Tara, har Sigrun Tara minst fem andre bandprosjekter på gang. Hun er for tiden i tenkeboksen med tanke på å slå sammen noen av prosjektene. Dette for å fokusere litt mer slik at folk vet hva de har å forholde seg til.

— Tara er hjertebarnet mitt. Bandet bærer jo mitt navn, men de andre prosjektene er viktige de også, sier den fornøyde platedebutanten.

Tekst: Heidi Ditlefsen

heidi.ditlefsen@fvn.no - 38 11 36 57