KRISTIANSAND: Første mann ut er Dan Kristofferson, som rigger seg til på scenen på Kick torsdag. Musikeren og låtskriveren serverer stemningsfull viserock, inspirert av storheter som Johnny Cash, Neil Young, Elvis Presley, Tom Waits og Jeff Buckley.

Kristofferson fattet interesse for musikk som 10-åring, da han fant en gammel Elvis-kassett i farens hønsehus. Karriereren som musiker startet han deriomot ikke før en god del år senere. Da hadde han såvidt hatt gitaren i hendene en kort periode som 16-åring. Etter en kort karriere som kor-sanger, tok sørlendingen opp musikkarrieren og begynte å skrive låter som 19-åring.

Suksess i hovedstaden

Ifølge Kristoffersons biografi på Myspace.com var de første egenproduserte låtene av heller laber kvalitet. Etterhvert løsnet det deriomot for den nå 23 år gamle kvinesdølen, og i dag har han base i Oslo og spiller jevnlig på flere av de mest kjente utestedene i hovedstaden. Responsen fra publikum har vært god, og nå gjenstår det å se om sørlands-publikummet fatter like stor interesse.

Faber-fredag

Etter Kristofferson er kvelden viet Erik Faber på Kick. Og har du vandret gjennom byen, må du være relativt fraværende om du ikke har fått med deg at kristiansanderen gjester byen denne helga. Om Faber trenger massiv markedsføring for å trekke folk til konsertene sine i hjembyen er kanskje tvilsomt, men at den dyktige låtskriverens musikk appellerer til et bredt publikum, er udiskutabelt.

Fredagens konsert på Kick er Fabers første opptreden i Kristiansand etter at tredjeskiva "Passages" kom ut oktober.