— Det morsomste vi gjorde var nok debutkonsertene på Quartfestivalen i '99. De tok helt av, og vi så også medlemmer fra Massive Attack og Blur som danset og smilte og så ut som de hadde det gøy. Vi spilte tre kvelder i loungen på Caledonien og hadde med Tine Wulff på vokal, Roger Williamsen på bass, Klaus Blomvik på trommer, sier Torkjel Austad (34).

Kristiansanderen er kvalitetssjef i strømmetjenesten Wimp, og har siden 2011 arbeidet med å kvalitetssikre applikasjonene og programvaren firmaet bruker. Siden firmaet nå har 400.000 betalende brukere, virksomheter i fem land og konkurrerer skarpt med Spotify, kan det med en viss rett hevdes at han har lyktes i jobben.

Radiospilling

Det var i 1998 Austad startet elektronikaduoen Humrush sammen med broren Halvard Helle. Kristiansandsbandet lagde dansbar, sydlandsk loungemusikk av typen som var hete saker på denne tida, og de opplevde å få EP-en "Turbotape" hyppig spilt på NRK Petre. Plata kom ut på det kristiansandsbaserte selskapet Groovecentral Records drevet av Dan Drehn, og et band som Slowpho var også på denne labelen.

Humrush ble lagt på hylla da Austad dro til Australia for å studere i 2002. Karrierestien svingte inn på IT-utvikling og kvalitetskontroll, og siden 2011 har han vært kvalitetssjef i Wimp. Der har han de siste årene bygget en kvalitetssikringsavdeling rundt seg

Siste fremskritt

— Det er vi som tester produktet hele veien fra begynnelse til slutt, og det er vi som tar den endelige avgjørelsen om hvorvidt det er godt nok til å slippes ut på markedet, sier Austad.

Han tilbringer dagene i selskap med et titalls telefoner, tablets, pc-er og mac-er for å undersøke hvordan firmaets siste fremskritt innen musikkformidling egentlig fungerer.

— Vi lager Wimp for Android, iOS, Ipod, Ipad, Windows, Siemens og nå også for Sonos, forteller Austad.

— Men jeg har selvfølgelig innspill om andre sider av bedriften også, sier han.

Vil gi ut seg selv

Uavhengig av sin egen innflytelse i Wimp vil han nå prøve å få gitt ut musikk han selv var med å lage for tolv-tretten år siden.

— Jeg tenker vi kan få Humrush gitt ut på den nye tjenesten Wimp DIY, sier Austad.

Denne tjenesten er et tilbud for usignerte artister som vil lansere musikken på digitale plattformer.

— Klart det hadde vært morsomt med en Humrush-reunion, men det er ikke noe vi har konkrete planer om akkurat nå. Jeg har laget annen musikk i ettertid sammen med andre samarbeidspartnere, og har lyst til å få gitt ut dette også, sier kristiansanderen.