— Dette har overrasket oss veldig i positiv retning. Det virker som ryktet har spredt seg blant folk om at dette er noe de bare må se, sa administrerende direktør Bentein Baardson på Kildens styremøte torsdag.

Etter at Kilden tidligere har slitt med å trekke kristiansandspublikummet til klassiske teateroppsetninger, er ledelsen overveldet over hvordan publikum har tatt imot helt nyskrevne "Ekte kjærlighet" bygget på Camilla Colletts tekster.

Ofte utsolgt

Stykket har gått en knapp måned inntil to ganger daglig på Kildens intimscene. På mange forestillinger har alle de rundt 120 stolene vært opptatt, og da styret hadde sitt møte onsdag var bare ni billetter igjen til den siste forestillingen lørdag.

— Mange blir skremt når de hører at det er nyskrevet drama, men denne gangen har det ikke vært slik. Dette er en satsning vi er stolte over å ha fått til, sa Baardson.

Den Kulturelle Skolesekken

"Ekte kjærlighet" er skrevet av regissør Tyra Tønnessen, og bygger hovedsaklig på Colletts roman "Amtmandens døtre". Formiddagsforestillingene er sett av flere titalls tiendeklasser fordi fylkeskultursjef Anne Tone Hageland har puttet forestillingen i Vest-Agder fylkeskommunes ordning med Den Kulturelle Skolesekken.

— Det gjorde hun uten å ha sett den. Etter det vi får rapportert har det vært helt knyst på forestillingene, så dette treffer, sa Baardson. "Ekte kjærlighet" fikk terning seks av Fædrelandsvennens anmelder, og har også fått gode kritikker i riksmediene.