Sivert Høyem på scenen. Foto: Sondre Steen Holvik
Sivert_høyem-4.jpg Foto: Sondre Steen Holvik

VENNESLA: — Skål, sa CC Cowboys-vokalist Magnus Grønneberg til de 3500 fremmøtte. Og satte i gang «Død manns blues». Den som går omtrent slik:

Det satt en stakkars faen

på en benk ved der jeg bor

Hans øyne var fulle av tårer

Da tok det av på Hunsøya.

For det er tross alt en sommerfest. Og når det er fest, så skal det jo helst være allsang. Det var derfor CC Cowboys var kveldens siste band på Hunsfest i Vennesla.

Det var begynt å bli mørkt da cowboyene gikk på scenen og umiddelbart begynte på allsang-repertoaret. Først ut: «Magisk» fra bandets nyeste plate. Og med allsangen kom også de brede smilene og de litt ustø dansestegene på sletta.

Fest, altså.

Og etter hvert dro CC Cowboys i gang en rekke av låtene som gjorde dem til allemannseie på 90-tallet. Låter som alle kan, ikke minst de 3500 på festivalområdet på Hunsøya.

3500 så CC Cowboys avslutte kvelden i Vennesla. Foto: Sondre Steen Holvik

Høyem

Selv om CC Cowboys har allsang-slagerne, kan man vel slippe unna med å hevde at Sivert Høyem var kveldens største navn i Vennesla.

Den tidligere Madrugada-vokalisten skrudde volumet opp mot maks med låter fra sin siste soloplate, «Lioness». Han spilte i tillegg «Prisoner of the Road» alene med kassegitaren og vartet dessuten opp med noen slitesterke Madrugada-spor, som «Majesty» , «Kids are on High Street» og en tung, heftig «Electric» som publikum så ut til å sette stor pris på.

Tidligere på kvelden var det Morten Abel som åpnet festen, før Valkyrien Allstars gikk på scenen med sitt særegne folkemusikk-uttrykk.

Regnet som høljet ned i 16-tida holdt seg vekk fra konsertene, og publikum kunne nyte musikk, mat og drikke uten forstyrrelser fra oven.

Fornøyd sjef

Festivalsjef Jørgen Skauge sier at årets gjennomføring har gått uten problemer.

— Folk er veldig fornøyde, og det er publikumsrekord. Vi har solgt cirka 3350 billetter, og det er 3500 inne på området. Det er perfekt, sier Skauge.

Han forklarer at festivalens konsept er å starte med et stort navn, slik at publikum kommer tidlig.

— Så skal vi utfordre publikum litt og deretter avslutte med kjent og kjært og allsang, sier han.

— Har dere gjort noe annerledes i år?

— Vi har litt flere toaletter. Det er jo mange kvinner på denne festivalen, det hadde vi kanskje ikke tatt høyde for i fjor.

— Når begynner du å jobbe mot Hunsfest 2017?

— Jeg har tenkt litt på line-up allerede. Utfordringen er at vi har hatt tunge navn hittil og vi ønsker ikke gjenbruk. Spørsmålet er derfor hvem som skal toppe de vi har hatt. Men vi kommer nok til å fortsette med dette, sier festivalsjefen.