KRISTIANSAND: Det sier en svært skuffet direktør Aslak Brekke. Økningen fra 6,6 til 6,8 millioner kroner dekker bare pris og lønnsveksten, og gir ingen mulighet for å realisere utviklingsplanene de har.

I mai fikk Stiftelsen Arkivet to millioner kroner ekstra i en éngangsbevilgning på det reviderte statsbudsjettet. Men håpet om at det skulle etterfølges av en mer stabil budsjettøkning er nå knust.

— Vi står på stedet hvil, mens Holocaustsenteret og Falstadsenteret rykker fra. Og Narviksenteret fikk hele 70 millioner til nybygg, mens vi som har inne en søknad på tredje året om et bygg til 80 millioner kroner sliter med å få gjennomslag, sier Brekke.

Det statlige bidraget dekker bare 60 prosent av stiftelsens budsjett, og Brekke sier de jobber intenst for å hanke inn resten fra ulike finansieringskilder.

— Vi jobber alt hva remmer og tøy kan bære for å gjøre spennende utstillinger, opprettholde forskertradisjonene og gjennomføre vedlikehold. Men for å komme over kneika er vi helt avhengig større bevilgninger, sier han.

— Ser du for deg blåblå velvilje?

— Nye folk på Stortinget og i regjering betyr nye muligheter, og jeg er veldig spent på om de nye regionale kostene vil være med å koste med oss!