KRISTIANSAND: — Ingenting av dette har skjedd, og ingenting avdet jeg har skrevet har jeg sett. Jeg har sett det for meg når jeg har skrevetdet, og nå har jeg sett det materialisere seg foran øynene mine. Dette ervakkert gjort av Anne-Karen Hytten, og det er vakkert gjort av skuespillerne,sa Kjell Askildsen fredag kveld etter urpremieren på teaterstykket "Den somdikter" av Anne-Karen Hytten.

Med Bjørn Skagestad i hovedrollen, har hunsydd sammen et stykke bestående av flere av Askildsens noveller, og med novellesamlingen"Thomas F.s siste nedtegnelser for allmennheten" som kjernepunkt.

Deilig sted

Dette var første gang Intimsalen i Kilden ble brukt etterden offisielle åpningen av bygget 6. januar, og passende nok var det etegenprodusert stykke basert på en sørlandsk forfatters tekster som ble sattopp.

I går hadde mange kjente fjes fra byens kulturmiljø kommetfor å se noveller av "forfatternes forfatter" fra Sørlandet blidramatisert. Askildsen som er født i Mandal har bodd borte fra landsdelen myeav livet. Et oppgjør med sørlandspietismen har utgjort noe av bakgrunnen fordette, og faren hans skal ha brent debutsamlingen "Fra nå av følger jegdeg helt hjem" i ovnen da den kom ut.