KRISTIANSAND: — Dette er den største lokale premieren siden "Yohan". Antall involverte tatt i betraktning, så er det definitivt det, sier Kristian Landmark til Fædrelandsvennen.

Over 250 personer har vært involvert i filmen, og det er sannsynligvis ikke mange dokumentarer som har en lengre rulletekst enn kaperfilmen fra Landmark, Ole Tellefsen og Christian Wulff. Mange av dem var også til stede i sal 1 på Fønix under førpremieren tirsdag kveld. Totalt var det i underkant av 400 mennesker som så filmen.

— Det var nesten full sal. Det er overveldende, sier Tellefsen.

— Og det var veldig gøy å få ordentlig applaus etterpå. Den hørtes ikke bare høflig ut, repliserer Wulff.

Etter førpremieren var det fest for de involverte på Aladdin, og der vanket det mange gratulasjoner til filmskaperne. Deriblant fra ekteparet Odd og Grete Hynnekleiv, som lagde "Yohan" i 2010. — De som er her, er ikke de mest kritiske. Men det er en lettelse at de involverte er imponert, sier Tellefsen.

— Jeg er fantastisk godt fornøyd. Det har vært en utrolig opplevelse. Alt har gått over all forventning. At filmen står så godt som kinofilm er gøy å se, sier Landmark.

MYE FOLK: Nesten 400 var på plass i sal 1 på Fønix da "Med rett til å kapre" hadde førpremiere tirsdag kveld. Kristian Landmark (f.v.), Livar Hølland, Christian Wulff og Ole Tellefsen står bak filmen. Foto: Kjetil Samuelsen