KRISTIANSAND: — Vi kan si med trygghet at vi er tilbake på en bærekraftig modell for festivalen. Men vi trenger årets overskudd for å betale den gamle gjelda som vi håper å være kvitt om to år, sier styreleder Arne Bang.

Punkt, festivalen for eksperimentell musikk og jazz ble avviklet for niende gang i år. Med hovedscene på Kick kom det inn 300.000 kroner i billettinntekter i følge Bang.

Dette er samme beløp som kom inn under fjorårets Punkt. Men med kostbar hovedscene på Kilden og over dobbelt så høyt bookingbudsjett (1 million kroner) ble fjorårets Punkt en økonomisk stjernesmell for arrangørene. I tillegg kom en drøy million kroner i gammel gjeld, slik at festivalen sist vinter var godt ute å sykle før den kom til en ordning med bank og kreditorer.

Uten EU-støtte

— Vi i styret garanterer personlig for gjelda, sier Arne Bang som nå ser lyst på utsikten til å komme a jour.

— Av en omsetning på 2 millioner kroner regner vi med at årets festival isolert sett vil gi et driftsoverskudd på 350.000 kroner, sier Bang med forbehold om at revidert regnskap først blir klart på nyåret.

I år måtte Punkt også klare seg uten de henholdsvis 90.000 og 100.000 euro de har hatt i EU-støtte de to foregående årene.

— Det var en fjær i hatten for oss å få de pengene, men jammen var det mye arbeid å skaffe dem også.

— VM i søknadsskriving?

— Hehe. Ja, du kan nesten si det.

Går av

Av offentlig støtte har Punkt i år hatt 1,3 millioner kroner, hvorav 600.000 kommer fra Norsk Kulturråd og 200.000 fra Kristiansand kommune.

Som skipper for en friskmeldt festival ser Arne Bang nå muligheten for å forlate roret med æren i behold.

— Det er tiårsjubileum neste år, og vi i styret tror det er nødvendig med fornyelse etter å ha vært med siden starten. Vi skal også skifte ut rådet. Festivalen trenger nye hoder som kan tenke nytt, sier Arne Bang.

I det nåværende styret sitter han selv, Jan Bang, Erik Honoré, Kjell Bentsen, David Kristiansen og Erling Johansen.

— Det er jeg og David Kristiansen som går ut av styret, sier Bang. Selv ser han for seg at han går inn i rådet for festivalen.

— Vi har noen kandidater i tankene når det gjelder nytt styre, men dette skal vi arbeide med nå i høst, sier den avtroppende styrelederen.