Fredag gjør Susanne Sundfør sin kanskje viktigste konsert til nå. Det skjer på Bylarm i Trondheim. For ett år siden spilte hun på samme festival som ganske ukjent pianoartist.

— Det var en del folk i lokalet fra før, men det var nesten ingen som kom bare for å høre på konserten, smiler Sundfør.

Med hele Bylarm som publikum

Spillejobben førte likevel til at musikk-Norge fikk ørene opp for Sundfør fra Haugesund, som bor i Bergen. Lørdag spiller hun igjen på Bylarm, denne gangen med store forventninger og en massiv medieinteresse i bagasjen.

Hun kan også smykke seg med å ha en av de mest spilte låtene på radio om dagen - singelen «Walls». Konserten i dag er en av dem som «hele» Bylarm skal på.

— Jeg kan tenke meg at jeg kommer til å bli mye mer nervøs denne gangen, sier Sundfør.

- Prøver å ikke tenke

Ved nyttår kåret både BT og Dagbladet Susanne Sundfør til en av artistene de hadde mest tro på i 2007, og de siste ukene har Sundfør fått merke at interessen rundt henne har økt kraftig.

— Jeg merker at det er mye forventninger - det er mange som ringer og mange treff på myspace-siden min. Men jeg prøver å ikke tenke så mye på det.

— Jeg tror ikke jeg hadde taklet å verken gjøre konserten eller gi ut plate hvis jeg hadde gjort det, sier Sundfør, som er glad for at trykket har bygget seg opp gradvis.

— Hadde jeg fått så mye oppmerksomhet i fjor, tror jeg ikke jeg hadde taklet det like bra, sier artisten.

Akustisk album

Albumet «Susanne Sundfør» kommer ut i mars. Det er skapt i Lydriket i Bergen med Geir Luedy som produsent, og skal gis ut på selskapet Your Favourite Music.

— Det blir et album med mye fokus på melodiene, og mye akustisk og minimalistisk med bare piano eller gitar, sier Sundfør.