Konserten på Odderøya tirsdag 30. juni blir den eneste Ozzy Osbourne spiller i 2009, ifølge Quartfestivalen. Bookingkoordinator i Quart, Trond Åge Nyhus, er storfornøyd over å ha fått booket den legendariske rockeren.

— Jeg er veldig fornøyd. Dette kan like gjerne være den siste konserten til Ozzy, sier Nyhus til fvn.no.

- Ingen smågutt

Det var TV2 som først meldte at Ozzy Osbourne er klar for Quart. Nyhus nektet å bekrefte bookingen, og henviste til pressemelding som skulle komme fra festivalen klokken 12.45. — Jeg vet ikke hvor de har dette fra. Jeg kan i alle fall ikke bekrefte at Ozzy Osbourne kommer, sa Nyhus til fvn.no klokken 12. Tre kvarter senere kom imidlertid bekreftelsen.

«Vi er ikke redde for å ta i bruk ordet legende når mannen skal beskrives med ett ord. Det er definitivt ingen smågutt Slash nå tar med seg til Kristiansand og enda flere skal det bli. Dette blir legendarisk!», skriver Quart i pressemeldingen.

Soloalbum

Siden konserten blir Ozzys eneste i verden i 2009, venter Quart-ledelsen at fans fra hele Europa vil komme til Kristiansand for å oppleve opptredenen.

— Ozzy avlyste nylig sin verdensturné for å jobbe med en ny plate. Nå har vi fått han, sier Nyhus fornøyd.

De to britiske rockeveteranene skal angivelig jobbe sammen på Slash sitt kommende soloalbum, meldte NME.com før jul i fjor. De siterte fru Slash, Perla Hudson, på at ektemannen skulle ta med seg så vel Ozzy Osbourne som Fergie (fra Black Eyed Peas), som også blir å høre på årets Quart.

Fergie har også flere ganger tidligere stått på scenen sammen med Slash. Black Eyed Peas spiller imidlertid to dager senere, torsdag 2. juli, så foreløpig ser det ikke ut som at hun kommer til å stille på Slash sin konsert.

— Det jeg har fått beskjed om er at det ikke lar seg gjøre. Men beskjeder er beskjeder, sier Nyhus.

Lover flere

Slash ble i vinter lansert som Quartfestivalens første trekkplaster. Da Slash møtte pressen i Oslo, ble det på forhånd annonsert at noen av gjesteartistene skulle avsløres. Det skjedde ikke, og Quart-investor Arild Buli har i ettertid innrømmet overfor fvn.no at han var litt skuffet over det.

— Jeg hadde jo håpet at Slash hadde med seg noen navn på noen superstjerner som kom til å stille sammen med ham på Quarten. Så jeg ble litt skuffet da, fortalte Buli.

Nå opplyser imidlertid bookingkoordinatoren at flere gjesteartister er så godt som bekreftet.

— Det blir alt fra tre til sju gjesteartister. Jeg har fått to navn til. Dette er folk Slash har spilt med før, men jeg kan ikke si noe mer. Men jeg kan love at det blir bra, sier Nyhus.

Det loves minst én verdensstjerne til på samme konsert, og dermed kan det se ut til at Slash har klart det han på forhånd lovte – å ta med seg en eksklusiv vennekrets på konserten.

— Slash stiller med sitt band. Gjesteartistene vil komme inn og bidra på sanger, forteller Nyhus, som foreløpig ikke kan si når neste gjesteartist vil bli offentliggjort.