ARENDAL: Fat Joe, som egentlig heter Joseph Cartagena, skal opptre nest sist på Amfiscenen mandag 22. juni. Bronx-rapperen er ifølge Hovefestivalen en av de få kommersielle rapperne som fremdeles har føttene solid plantet i hiphop-kulturen.

— Jeg er godt fornøyd med denne bookingen. Etter det jeg vet har han kun vært i Norge en gang før, sier bookingsjef Toffen Gunnufsen i Hovefestivalen.

Rapperen var en av flere artister som opptrådte under VG-konserten på Rådhusplassen i juni 2008. Fat Joe startet karrieren i 1991, under navnet Fat Joe da Gangsta. I 1993 ga han ut debutalbumet "Represent", og 19. mai ventes rapperens niende studioalbum, J.O.S.E. 2. På albumet samarbeider han blant annet med Ron Browz, Fabolous, Lil' Kim, T-Pain, Lil Wayne, og Akon.

Lil Wayne glapp

Etter mye strev har dermed Gunnufsen fått på plass halvparten av den lovede hiphop-headlineren. I løpet av den siste tiden har både bookingsjefen og et utålmodig hiphop-publikum måttet konstatere at verken Lil Wayne eller Young Jeezy kom til å befinne seg på Tromøya under årets festival.

— Det har vært en tornefull sti, men nå ser det ut til at det kommer på plass. Vi kikket lenge på Lil Wayne, men gapet mellom Hove og de andre festivalene ble for stort. Vi var nesten i mål med Young Jeezy, men han fikk plutselig flere andre jobber som passet bedre inn i turnéplanen, sier Gunnufsen.

Måtte bli i USA

For sistnevntes del skal alt ha vært klappet og klart, og det avtalte depositumet ble sendt av gårde. Men innen pengene rakk frem var planene endret. En tredje artist begynte ifølge Gunnufsen plutselig å selge masse plater, noe som førte til at plateselskapet grep inn og avlyste planene om Hove-opptreden.

— Artisten fikk da beskjed om at han måtte holde seg i USA, sier booking-sjefen.

Venter på hovedartisten

I løpet av kort tid håper han å kunne presentere hiphop-artisten som skal avslutte kvelden i Amfiet etter Fat Joe. Det skal være en artist som ikke har vært i Europa tidligere, og Gunnufsen tror hiphop-publikumet kommer til å bli fornøyd.

— Vi klarer ikke å toppe Jay-Z, men jeg tror totalpakka blir like bra som den var i 2007, sier Gunnufsen.