Medlemmene i Oasis går nye veier i forbindelse med lanseringen av deres kommende album «Dig Out Your Soul». I helgen tok de til gatene i New York for å finne gatemusikanter. Ifølge det britiske musikkmagasinet NME plukket bandet ut en rekke gatemusikanter og lærte dem flere av sangene fra den kommende platen.

Filmet

Hendelsen ble behørig filmet, og planen er at materialet skal brukes i en ny dokumentarfilm om det britiske bandet. Enkelte av gatemusikantene skal ha vært så bra at Oasis spøkte med å ta dem med på turné. Gatemusikantene Thoth og Dominic Del Principe fikk nærkontakt med stjernene, og fikk møte både Liam og Noel Gallagher. De framførte den kommende singlen «The Shock of lightning» og albumsporet «(Get Off Your) High Horse Lady» foran en gruppe hardbarkede Oasis-fans og noen hjemløse i Central Park.

– Noel fingret med gitaren min og lærte meg å spille «(Get Off Your) High Horse Lady» skikkelig. Jeg tror de satte pris på å se ulike musikere spille sangene deres og sette dem i et nytt perspektiv. Jeg har hørt mange rykter om dem men de var hyggelige og sa til og med at de ville ta oss med på turné, fortalte Del Principe til NME.

Plate

Oasis er i vinden for tiden, og bandet benytter en hver anledning til å skape oppmerksomhet rundt den kommende platen. I forrige uke sørget imidlertid en forstyrret fan for å skape oppmerksomhet av en mindre hyggelig type: Noel Gallagher ble nemlig sendt på sykehus etter å ha blitt angrepet under en konsert. Gitaristen kom imidlertid fort til hektene igjen. Fredag 12. september avslutter Oasis sin Nord-Amerika-turné i New York og i løpet av oktober og november spille konserter i Storbritannia. «Dig out your soul» slippes 6. oktober.