Se Thom Hell sprudle på den røde løperen her. OSLO: — Jeg gleder meg til å bli sminket. Så blir jeg kvitt disse kvisene her, sier en entusiastisk Thom Hell til fvn.no i det han ankommer Spellemannsprisen lørdag kveld.

Thom Hell er i år nominert til tre priser under årets Spellemannspris. Prisen for årets beste musikkvideo ble delt ut i går. Der kom Thom Hell til kort mot morroguttene i Madcon.

Men Hell har tro på at han kan stikke av med en av de to andre prisene han er nominert til, årets mannlige artist og årets populærkomponist. Showet er allerede i gang, men sendes i opptak på tv senere i kveld.

— Jeg lå oppe i natt og tenkte litt, og en håper jo alltid at en vinner en pris. Men så må en ikke glemme at jeg har blitt nominert til tre priser. Det får være trøsten hvis jeg ikke vinner, påpeker Hell, før han haster videre til sminken.

I tillegg til Thom Hell er det to andre sørlendinger som kan vinne priser i kveld; Kronprinsesse Mette-Marit (nominert i Åpen klasse for plata «Utvalgte Salmer - Sorgen og Gleden») og gitaristen i metallgruppa Benea Reach (nominert i klassen Metal med plata «Alleviat»).

Kristiansandsartisten Helene Bøksle skal se på showet i kveld. Hun var vakker i fotsid rød kjole og humøret var på topp da hun ankom Oslo Spektrum.

Bøksle ville ikke røpe om hun hadde noen favoritt blant de nominerte, men syntes alle er like verdige vinnere.

Fvn.no er til stede på utdelingen og vil oppdatere deg med saker og videoer utover kvelden.