Det melder amerikanske Fox.online.com.

Det britiske dommertalentet og plateselskapsjefen skal ifølge kanalen tappe ned.

Cowell, som også er dommersjef for britiske X Factor og Britan's Got Talent, og driver et eget tv-produskjonsselskap, sier til britiske Daily Mirror at han har for mange flyreiser mellom USA og Storbritannia. Faktisk opptil fire per uke.

Han insisterer på at han er frisk og føler seg i god form, men innrømmer at all jobbingen og det som følger med tar på. Noe som kommer til å gå ut over hans deltakelse i American Idol når kontrakten hans går ut neste år.

— Takknemlig

— Jeg tror ikke jeg framstår sutrete. Jeg er svært takknemlig for disse jobbene mine. Men jeg har kommet til et punkt hvor hvor jeg ikke lenger er sikker på at jag klarer å holde tritt med timeplanen min, sier han til avisen.

Han fortsetter:

— Det tar lenger og lenger tid å lage disse showene, fordi det er så mye vi vil ha med i dem, og jeg er ikke sikker på at jeg kan henge med på tre showsesonger i året lenger, når jeg har plateselskap og tv-produksjonsselskapet å ta vare på i tillegg.

Cowell sier at de fleste som er involvert i slike tv-show oftest har ett show i året, mens han har gjort tre som også involverer veldig mye reising. Derfor må han nok ut av ett av dem.

Liker alle

— Det er det som er problemet. Jeg liker dem alle så godt. Men jeg kan ikke forestille meg å ikke gjøre Britan's Got Talent eller X Factor, sier han videre.

Dermed er det bare American Idol igjen.

— Jeg tenker må droppe USA, ettersom jeg bare har ett års kontakt igjen der.

Her kan du se Simon Cowell i aksjon i X Factor: