KRISTIANSAND: — Jeg er veldig trøtt i dag, for det ble sent i natt. Vi hadde releasekonsert og satt oppe for å vente på anmeldelsene fra de store avisene, sa Thom Hell i går.

Kristiansanderen ventet ikke forgjeves, for i grålysningen belønnet VG plata hans med en klokkeren sekser.

«For en opptur - test ut denne mannen», skriver anmelder Stein Østbø.

Dagbladets Fredrik Wandrup fulgte opp med en femmer og avslutningslinja «Han kaller seg «Hell», men det er himmelen han streber etter».

Aftenposten ga også fem. «Alle med sans for tidløs og melodiøs kvalitetshygge kan rydde plass til Thom Hell», skriver anmelder Arild Andersen.

Fra før hadde både NRK Lydverket og Fædrelandsvennens Rune Slyngstad gitt Hell en sekser. Sistnevnte mente: «Det burde stått en advarsel på omslaget til Thom Hells tredje album. Der burde det stått at musikken kan føre til avhengighet og søvnløshet. Så nifst bra og så skremmende god er nemlig «God if I saw her now». Du blir ikke kvitt den!»

Les også: Strålende kritikker til Hell

I tillegg til alt dette har NRK P3 satt opp Hells singel «Don't let go» på høy rotasjon på a-lista.

De fleste anmelderne sammenligner Hell med forbildet Paul McCartney. Også Hells to tidligere utgivelser «I love you» og «Every Little Piece» har fått ros av anmelderne, men denne gangen er terningkastene altså helt i toppen av spekteret.

— Jo, dette er veldig fett. Det er nesten så jeg får litt prestasjonsangst for det jeg skal prestere på scenen, sier Hell.

Fredag 18. april har du sjansen til å høre det sørlandske popgeniet live på Kick. Der opptrer han med fullt band. Neste gang han spiller offentlig på Sørlandet blir på Hovefestivalen til sommeren.