KRISTIANSAND: — Vi gleder oss veldig til å invitere de 150 første camp-gjestene til hjertet av Odderøya, sier Daniel Nordgård, og er blid som ei lerke. Han forklarer at første mann til mølla-prinsippet gjelder, og lover at ingen VIP-er får stikke av med de beste plassene.

  • Det er de som kjøper Quartpass først som er de viktigste for oss, sier han.

Stedet han har ført oss ligger et stykke opp på øya, i et område som ligger i skråningen bak Silokaia. Med bare et par minutters labbeavstand til øyas tre scener, burde området være midt i blinken for de mest ihuga festvalgjengerene. Det er imidlertid en del jobb som gjenstår, området skal dreneres, planeres og skoges.

— Men inngrepene i naturen skal være minst mulig, lover Nordgård.

Egen inngang

De som bor på campen får også mulighet til å benytte egen adgang til øya, via Silokaia. De store betongklumpene ligger midt i glaningen til camperne, som en massiv torn i øyet på den ellers vakre utsikten.

— Utsikten er kontrastfylt, den er både Thom Hell og Rammstein, sier gliser festivalsjefen. Det å få til en camp på selve øya har vært et ønske for ledelsen lenge. Flere områder har vært til vurdering, blant annet Kolerakirkegården

— Men vi fant ut at det ikke var noe særlig for folk å ligge i telt på en kirkegård, flirer Nordgård. Han er voldsomt fornøyd med løsningen de har kommet til. Da Fædrelandsvennen skrev om denne saken i mars, var parkvesenet lite positive til Quartfestivalens planer.

— Odderøya er et friområde, og jeg er skeptisk til hvordan dette går sammen med camping, uttalte parksjef Svein Ole Breland. Verken han eller driftssjef Helmer Espeland var tilgjengelige for kommentar. Men de må ha skiftet standpunkt siden sist:

— Vi har fått alle godkjenninger av både kommunen og brannvesenet til å ha 150 gjester her, sier Nordgård. Quartfestivalen har pleid å ha plass til 4000 på campen sin.

— Hovedcampen er også klar, men den får du ikke vite noe om enda. Først skal vi selge ut denne, sier festivalsjefen.