At over 1,1 millioner nordmenn fikk med seg «Mamma Mia!» på kino ser ikke ut til å ha lagt noen demper på interessen for sceneoppsetningen på Folketeateret i Oslo. I en pressemelding opplyser produsent Maria Medaas at gjest nummer 100.000 er ventet i løpet av denne måneden. 25. juni tar ensemblet pause fram til det er duket for nye forestillinger 14. august.

Suksess

ABBA-sjefene Benny Andersson og Björn Ulvaeus ante nok ikke hvor populær musikalen, og ikke minst filmversjonen basert på sangene deres ville bli da den hadde premiere i London i 1999. Musikalen er oversatt til elleve språk, og det anslås at den er sett av over 30 millioner mennesker verden over.

– Det å sette opp en musikal av West End— og Broadway-størrelse i Oslo har aldri vært gjort før, og det krever utrolig mye av alle medvirkende. Da er det fantastisk moro å merke at denne norske versjonen slår så godt an hos publikum, melder produsenten for Oslo-forestillingen.

Billetter

Det er Ingrid Bjørnov som har oversatt sangtekstene til norsk, mens Linn Skåber har tatt seg av oversettelsen av manuset. Både kritikere og publikum tok godt imot forestillingen etter premieren i mars tidligere i år. Og nå begynner julebordsalget:

– Vi selger nå billetter til 31. oktober, men har allerede tatt imot flere store bestillinger for julebord i november og desember, opplyser Medaas.

Heidi Gjermundsen Broch, Mari Lerberg Fossum, Kjersti Elvik, Arlene Wilkes, Nils Christian Fossdal, Heine Totland, Paul Ottar Haga og Espen Grjotheim har hovedrollene i den norske oppsetningen.