Flere store artister krever å få vite om musikken deres er blitt brukt som torturmiddel under avhør på Guantanamo-basen.

R.E.M., Pearl Jam og Nine Inch Nails er blant musikerne som nå forlanger at myndighetene frigir listen over musikk som er blitt spilt, ifølge CNN.

— Gjør meg kvalm

— Vi har brukt 30 år på å støtte arbeid for fred og rettferdighet. Å få vite at musikken kan ha blitt brukt som tortur uten at vi har visst om det, er forferdelig, heter det i en uttalelse fra R.E.M.

— Det gjør meg kvalm at musikken min er blitt brukt i forbrytelser mot menneskeheten. Torturen må opphøre og Guantanamo må stenges umiddelbart, sier Tom Morello, tidligere gitarist i Rage Against The Machine og Audioslave.

Vil stenge Guantanamo

Kravet er en del av en kampanje kalt «Close Gitmo Now», som ble lansert denne uken. Målet er å presse kongressmedlemmer til å støtte Barack Obama i hans planer om å stenge Guantanamo-basen.

Fortellinger om hvordan høy musikk er blitt brukt for å holde fangene våkne, er kommet frem i intervjuer med tidligere fanger og vakter på Guantanamo.

- Ikke straff

Metallica, Prince, Britney Spears, Bruce Springsteen og kjenningsmelodien fra Sesam Stasjon er blant navnene som ble nevnt i en rapport frigitt av Senatet i november 2008, ifølge CNN.

CIA forsvarer seg med at musikken ikke blir brukt for å straffe fangene, men at den spilles «av sikkerhetsgrunner». De hevder også at de ikke har brukt musikk siden 2003.