Foto: Arkivfoto

KRISTIANSAND: Etter flere år med støystrid mellom naboer og musikkinteresserte kan nå enden på visa være her. Tiltakene Kick har gjort for å dempe støyen skal være ferdigstilt til helgen, og lørdag blir det konsert med Datarock og Karin Park fra klokken 23 til 00.30. I forkant og etterkant snurres det plater av Dark Ernie, Rulefinn og DJ Denga Denga. I et drøyt år har konsertene blitt avsluttet klokken 23 etter pålegg fra kommunen.— Dersom de skal ha sen konsert nå til helgen betyr det at de føler seg fullt sikre på at tiltakene som er gjort er gode nok, sier kommuneoverlege Vegard Vige (t.v.) i Kristiansand.

Foto: Arkivfoto

Positivt for lokale artister

Konsertarrangør Louis Holbrook (t.v.) i Spillball.com gleder seg over at isoleringen nå skal være på plass.— Nå slipper vi å gå glipp av publikum som ikke går ut tidlig. Folk får tid til å sitte på vorspiel før de går ut, og dermed blir konsertene mer i rytme med folks vaner, sier Holbrook.

Han legger til at når det nå kan holdes sene konserter, er det også positivt for mindre sørlandsband og -artister.

— Nå blir det mulighet for å ta med lokale artister som support for de større, sier han.

Må dokumentere

I løpet av året har Kick fått dispensasjon fra å stoppe konsertene klokken 23 ved omkring 15 anledninger, da de har fått holde på til 02.30. Men dersom de nå kan levere bevis på at støynivået ligger under desibelgrensa kommunen har satt, er det fritt frem for nattlige konserter.

— Det eneste vi har krevd av Kick er at de fremmer støydokumentering der det fremgår at de ligger under grensa, sier Vegard Vige.

I en drøy måned har Kick måttet forholde seg til en støygrense på 47 desibel, målt ved soveromsvinduet til naboer. Opprinnelig var maksimumsgrensa 35 desibel, men dette vedtaket ble opphevet tidligere i høst fordi det var såpass mye bakgrunnsstøy, og det derfor var vanskelig å måle hvilken lyd som kom fra musikken og hvilken som kom fra omgivelsene. Det formelle vedtaket i formannskapet om at utestedet kan få spille opp til 47 desibel er imidlertid ennå ikke fattet.

Kommunelegen er langt fra sikker på at siste ord i saken ikke er sagt.

— Jeg vil regne med at det blir en klagerunde i ettertid, sier Vige.

Foto: Arkivfoto

Nabo håper på positiv effekt

Finn Erik Klausen (t.v.), som bor i én av omkring 20 leiligheter i Kongens gate med soveromsvindu mot bakgården til Kick, håper utestedets støyisolering virker.— Hvis dette fungerer så er vi veldig glade, sier han, men legger til at det er viktig at det blir gjort målinger som slår fast at støygrensa er overholdt.

— Vår bekymring er at isoleringen ikke holder mål, men det kan det godt være den gjør. Hvis ikke må vi bare stå på, sier han.

Kick-innehaver Narve Ellefsen vil ikke kommentere saken overfor fvn.no.

Sjekk ukens konsertoversikt for Kristiansand her.