ARENDAL: Jack White er kanskje mest kjent som vokalist og frontfigur i White Stripes, men har i det siste også gjort seg bemerket i rockebandet The Raconteurs.

— Meg i White Stripes gjør ikke turneer for tida, så den eneste måten å få fatt i ham på er gjennom Raconteurs, sier Toffen Gunnufsen til fvn.no.

Bandet skal i tillegg til Hovefestivalen spille på Glastonbury og T in the park i England.

— Om de skal gjøre noen flere jobber i Norden er ikke avklart ennå, men de skal gjøre en større festivalturne, sier han.

Spilte under Quart 2006

Raconteurs spilte på Quart i 2006, men opptrådte da på Plenen, og ikke hovedscenen. Gunnufsen tror likevel bandet vil gjøre seg godt fortjent til headliner-statusen innen sommeren.

— De er selvfølgelig ikke like store som Jay-Z, men jeg plasserer dem i samme kategori som The Killers og My Chemical Romance, som var headlinere i fjor. Når de slipper den nye skiva si tror jeg de vil bli lagt merke til av et større publikum, sier Gunnufsen til fvn.no.

Raconteurs skal spille onsdag 25. juni, og skal etter planen gå på scenen etter Band of Horses. The Raconteurs består av Jack White, Brendan Benson, Jack Lawrence og Patrick Keeler. Bandet ga ut debutalbumet «Broken Boy Soldier» i 2006. Legger snart ut dagsbilletter

Mandag annonserte Hovefestivalen Jay-Z som sin første hovedartist. Amerikaneren skal opptre sankthansaften, som er den dagen festivalen starter. Tirsdag ble 1000 dagsbilletter til denne dagen lagt ut for salg, og ifølge festivalen ble disse revet bort i løpet av to timer.

Ifølge Toffen Gunnufsen vil det trolig bli lagt ut dagsbilletter til onsdagen en gang etter påske.