KVINESDAL: Sammen med Motörhead er Alice Cooper årets store headliner på Øyesletta.

— Dette er helt fantastisk. Det er virkelig stort. Og vi har han eksklusivt i Norge, sier festivalsjef og bookingansvarlig Kjell Arne «Kelly» Aamodt til fvn.no.

Krevde femti prosent

Bookingen av den 60 år gamle rockeren gikk i boks for to uker siden, etter det festivalsjefen beskriver som et kappløp med tiden. Festivalledelsen lovet for flere måneder siden at fullt program skulle være klart 15. mars, noe som lenge så stygt ut.

— Det er nok derfor vi er ekstremt godt fornøyd i dag, flirer Aamodt.

Han måtte legge femti prosent av bookingsummen på bordet før Alice Cooper ble endelig klar.

— Vi cashet ut femti prosent, mye på grunn av våre nye samarbeidspartnere i Trondheim. De har alt å si. Money talks i denne bransjen, medgir bookingsjefen.

I januar gikk tidligere Kvinesdal Rock Festival og Morten «Diesel» Dahl sammen om Norway Rock Festival. «Diesel» Dahl dro med seg en investor inn i konseptet, som blant annet sørger for økonomiske garantier ved booking av store artister og band.

Selv er «Diesel» Dahl godt fornøyd med bookingen av den amerikanske sjokkrockeren.

— Det finnes tre store menn i underholdningshistorien, Jesus, Elvis Presley og Alice Cooper! Bare Jesus klarte ikke å komme på coveret til rockebibelen Rolling Stone, sier «Diesel» Dahl i en pressemelding.

Golfspiller

Alice Cooper, eller Vincent Furnier som er hans egentlige navn, slo først gjenom på 70-tallet, og siden han reiste seg igjen på 90-tallet har han vært en av verdens fremste eksponenter av teatralsk tungrock. For tiden finpusser sjokkrockeren sitt nye liveshow til Europa-turneen.

Så sent som i fjor turnerte Motörhead og Alice Cooper sammen i England. Til sommeren blir de gjenforent i Kvinesdal, ikke bare på scenen, men trolig også på hotellet. Alice Cooper er nemlig kjent for å være en kløpper med golfkølla og festivalsjefen har allerede tilbudt rockeren suiten på golfhotellet som åpner på gamle «Utsikten» i mai.

— Vokalisten i Motörhead, Lemmy, har sagt at han vil komme til Kvinesdal et par dager før konserten. Og siden Motörhead spiller lørdag og Alice Cooper fredag, vil nok Lemmy være i Kvinesdal da, sier Aamodt,

Han tror Alice Cooper vil finne seg rette på golfbanen, som blir betegnet som en av landets fineste.

— Han er ekstremt opptatt av golf og avslutter alle intervju med å prate om golf. Jeg vil nok få noen kompiser, som jeg vet er gode, til å spille mot ham. Samtidig håper jeg at flere andre kjendiser også blir med, sier Aamodt.

Flere nye band

Lørdag slapp Norway Rock Festival også fire nye bookinger. Publikum kan vente seg bluegrass-rock fra Hayseed Dixie, powerballader fra Stage Dolls, tregrepsrock fra The Last Rock'n'roll Band, og «Diesel» Dahls kompis fra TNT, Ronni Le Tekrø.

Festivalledelsen har i utgangspunktet satt et tak på 7000 publikummere på Øyesletta til sommeren, men Kjell Arne «Kelly» Aamodt utelukker ikke at flere kan få plass både under konserten med Alice Cooper på fredagen og med Motörhead på lørdagen.

— Dersom vi selger mer en 7000 billetter må vi ta en runde med oss selv, sikkerhetsansvarlige og vakter. Det er en mulighet for å få inn flere, men da må det sikkerhetsmessige være i orden. Alle skal ha det greit på festivalen, og folk skal slippe å stå i lange køer for å kjøpe øl, sier festivalgründeren.

GLEDER SEG: Festivalledelsen i Norway Rock Festival var storfornøyde da de sikret seg Motörhead. Nå er programmet komplett. Fra venstre Jan Kaare Sinland, Kjell Arne «Kelly» Aamodt, Johnny Svindland, Martin Liland og Ann Frestad. (Foto: Elling Svela)