HOVE: På spørsmål om hva publikum kan forvente under kveldens konsert med Eagles of Death Metal, er frontfigur i bandet, Jesse Hughes (Også kjent som Boots Electric og The Devil), overraskende kontant.

— Graviditet, sier han med en autoritet i stemmen som gjør at man bare må tro han. Og føyer til: og kåthet, og «sexiness».

Selv om gruppen har et navn som får tankene til å vandre mot den mer tunge sjangeren innenfor musikk, er Eagles of Death Metal en rockegruppe. Og for en god rockegruppe er det en ting som er essensiell i følge Hughes.

— Du må få den kvinnelige delene av publikum på gli. Dersom du klarer å gjøre dem lykkelige, så blir guttene også automatisk lykkelige. Alt handler om å kunne tilfredsstille en dame, flirer han.

Slapp «kjeks»

Da Eagles of Death Metal ble startet i 1998 av Queens of the Stone Age medlem Josh Homme, og nevnte Jesse Hughes var det for å gjenopplive den gode gamle rocken.

— Du kan trygt si det var en redningsaksjon for å redde alle fra all den halvslappe rocken som ble spilt over alt. Du kan spør hvilken jente som helst, ingen liker en slapp «kjeks», og det er et faktum, forklarer han.

— Så hvem er dine idoler?

— Little Richard, Chuck Berry og David Grohl. Men her på Hove gleder jeg meg til å se The Ting Tings og Franz Ferdinand.

Sjekketips

Hughes har i følge seg selv vært i Norge ”minst” 50 ganger. Og det er det en grunn til.

— Norske jenter. Har du sett rundt på festivalen eller? De er så utrolig sexy.

Og kommer med et sjekketips til de som ønsker å hooke opp med en dame under hans konsert.

— Damene elsker når jeg spiller Boy's Bad News. Den låten får virkelig damene på gli.

Fiske

Men det er ikke bare damer og rock som opptar Hughes. Han ser også frem til båttur med Toffen.

— Da skal jeg fiske, og jeg skal få mest fisk av alle. Det er et faktum.

Eagles of Death Metal skal spille på amfiscenen klokken 01.00 i natt.