Se også:

Bildeserie fra Kalessin, Gmeyer og Looptroop

**Bildeserie fra Presidents og Bigbang

Bildeserie: Brillemoten på Skral**

GRIMSTAD: Under konserten med det svenske hiphop-bandet Looptroop Rockers på Strandscenen fredag kveld, dukket plutselig en av headlinerne for lørdagen opp på kanten av scenen. Bandmedlemmene i hardrockebandet Danko Jones fra Canada fulgte halvparten av konserten «ringside», og da bød det seg en mulighet for David Jones til å møte bandet han er tilhenger av.

Navnelikheten i bandnavnene ble et naturlig samtaletema.

— Han spurte om navnet hadde noe å gjøre med The Monkeys - vokalisten der het jo egentlig David Jones, sier David Jones til fvn.no etter møtet.

Men navnet har ingenting med det å gjøre. Jones er nemlig familienavnet til David.

— Han er fra The Monkeys – men vi er bare fra Canada, svarer frontfigur og vokalist Danko Jones lattermildt på spørsmål om hva han synes om at bandene har såpass like navn.

Danko Jones forklarer at de kom fredag fordi det passet sånn med flytidene. Men det så ikke ut til at bandmedlemmene synes det var særlig trist.

— Det er ganske kult her, sier Jones til fvn.no.

Bandkollegaen går enda lenger i rosen.

— Jeg har lyst til å bo her. Det er virkelig flott her, dere er heldige som har det så fint, sier bassist John Calabrese.

Før David Jones og Danko Jones skiltes, fikk den innvandrede sørlendingen Jones e-postadressen til Danko Jones, og han fikk også lovnader om at det canadiske bandet skulle sjekke ut musikken deres.

— Det var gøy å møte dem. Kult hvis han vil sjekke ut musikken vår, sier David Jones.

Og så gikk Danko Jones videre. De skulle nemlig se Enslaved på Scenen på plenen.

TILSKUERE: Danko Jones (innringet) følger her Looptroop Rockers fra scenekanten. Foto: Monika B. Birkeland

GOD STEMNING: Publikum var fornøyde med Looptroop Rockers. Foto: André Løyning