Det er gått bortimot ett år siden Davy Jones Locker fra Kristiansand gikk i studio og startet innspillingen av debutplata «Schizophrenia, the Dance Machine». Etter det har begrepet «coming soon» dukket opp både én og to og tyve ganger i sammenheng med bandet. Men i midten av november er den endelig i butikkhyllene, og slippet feires i kveld med releasekonsert på Charlies.

Bandet benekter at det er latskap som ligger bak at det har gått tre år siden de slapp ep-en «Healthy People Prepare to Die» til den første fullengderen nå er komplett.

– Vi kunne ikke gi ut noe vi ikke hundre prosent kunne stå inne for. Derfor har vi brukt masse tid på å gjøre alt arbeidet grundig, sier gitarist Vidar Godtfredsen.

MIKSING MED MARTENS

Mye arbeid er lagt ned i å finne fram til en god distribusjonsavtale og finne riktige folk til miksing og mastring av produktet. Bandet landet til slutt på et samarbeid med produsent og musiker Maarten Martens Øvensen fra Kristiansand.

– Morten passet oss perfekt og han er utrolig dyktig. Han fikk ut det beste i oss, uten tvil, kvitrer gitarist og vokalist Stian Herdal.

I tillegg til å spikre avtaler med produsenter og distributører, har Davy Jones Locker hele tiden kommunisert med kontaktene de sikret seg under South by Southwest i Texas i 2006. Nettstedene MySpace og Pure Volume har gitt dem muligheten til å lansere nye låter og musikkvideoer lenge før plata er i butikkene. Dersom rette folk kommer over musikken deres her, kan det føre til lukrative avtaler for fremtiden.

– Vi bruker My Space og Pure Volume aktivt til kommunikasjon med kontaktene våre og oppretting av nye kontakter innenfor musikkbransjen. Mye arbeid legges ned i å gjøre våre profiler så bra som mulig, forklarer bandet.

AVHENGIGE AV NSB

Så om toget fra Oslo er i rute i kveld, får alle som møter opp på releasekonsert mulighet til å kjøpe debutplata før den kommer for salg. Det ferdige verket er pakket og klart til utgivelse, men triller ikke inn på togstasjonen før en halvtime før Davy Jones Locker spiller til dans på Charlies.

– Det er i grunnen utrolig morsomt. Nå har vi brukt ett år på å jobbe med denne plata, og når den endelig er ferdig er det bare så vidt vi rekker å få den hit til releasekonserten, flirer gitarist og vokalist Stian Herdal.

Etter konserten på Charlies drar Davy Jones Locker ut på lanseringsturné i Norge. Foreløpig er ti spillesteder spikret før jul, men bandet forventer at turneen også vil fortsette ut på nyåret.

Davy Jones Locker:

Består av: David Jones (vokal), Vidar Godtfredsen (gitar), Morten Øya (bass og vokal), Stian Herdal (gitar og vokal), Tore André Fidjestad (trommer) fra Kristiansand

Slapp ep-en «Healthy People Prepare to Die» i 2005, og er nå klare med sitt første album «Schiophrenia the Dance Machine»