OSLO: Quartfestivalen inviterte i kveld til bransjefest og bandslipp på utestedet Mono i Oslo. Der presenterte de åtte nye band til årets festival. På den lukkede festen vil Quart presentere noen av målsetningene for gjennomføringen av Quart 08. Før dørene åpnet kunne festivalsjef Daniel Nordgård røpe noe av det som skulle skje.

— Vi slipper først banda, og så skal vi presentere vår bookingsjef Andy Inglis for de tilstedeværende. Han skal holde en liten tale om bookingarbeid, om hvordan han jobber, og hvordan booking-bransjen har utviklet seg. Det kommer til å bli veldig interessant, sier Nordgård til fvn.no.

Disse bandene ble offentliggjort i kveld:

Interpol (USA), Dizzee Rascal (UK), The Young Knives (UK), Friendly Fires (UK), Lionheart Brothers (NO), Parts & Labour (USA), Shining (NO), Vincent Vincent & The Villains (UK).

Les Andys kommentarer til bandene

Bookingsjef Andy Inglis er godt fornøyd med de åtte nye, og da spesielt Interpol, som i fjor spilte på Hovefestivalen.

— Jeg har kun skadet meg to ganger på dansegulvet, og en av dem var mens Interpol spilte. De er definitivt et av mine favorittband, sier Inglis til fvn.no.

Medregnet disse åtte har Quart nå 38 band på plass. Ifølge Inglis er festivalen halvveis ferdig booket.

— Vi har plass til 48 på selve Odderøya, men hvor mange det blir totalt kommer litt an på hvordan scenene blir lagt opp. Vi håper å få plass 60 totalt, sier han.

- Kan ikke tilby 2003-festival

Inglis sier til fvn.no at Quart ligger godt under budsjettet, og ser lyst på fortsettelsen.

- Hva mangler nå?

— Du prøver å få meg til å si headlinere, ler han.

Quarten har ennå ikke fått på plass noen som kan toppe plakaten, og Inglis prøver å dempe forventningene.

— Økonomisk er det umulig å arrangere den samme festivalen i år, som i for eksempel 2003. Til det er tilgjengelige band for få, og kostnadene for høye. Den største utfordringen vår vil være å få med oss publikum, på tross av at vi ikke kan tilby fire gigantiske headlinere, sier han.

Camping på Odderøya

Etter planen var det også planlagt å presentere noe omkring hvordan festivalområdet skal organiseres. Det har tidligere vært snakk om en egen klubb-scene ved Parko, men hvilke endringer som skal gjøres hva angår scenene er foreløpig uklart. Fra før er det uansett klart at det ikke blir noen scene i Bendiksbukta, som i stedet gjøres om til et avslapnings-område hvor (slitne) festivalgjengere kan ta seg en pust i bakken og nyte en pils i gresset.

Selv om flere ting er uavklart, håper Nordgård de kan presentere minst en nyvinning i løpet av kort tid. I motsetning til mange andre festivaler - inkludert Hovefestivalen - er det forholdsvis lang avstand mellom campingen og selve festivalområdet. Ifølge Nordgård er dette noe de skal gjøre noe med.

— Vi jobber med en løsning om camping på Odderøya. Der håper vi å få plass til en liten gruppe festivalgjengere, og vi har fått gode signaler på det skal la seg gjøre. Plasskapasiteten tilsier at det ikke vil være plass til alle, så det vil også bli camping et annet sted, sier han.

Planene om ny camping vil også bli presentert på Mono i kveld. Arrangementet er lukket frem til klokken 21. Før dette er det adgang for de som er invitert.

- Hvem er invitert?

— Vi tror det kommer mange fra norsk musikkbransje, samt en del presse og samarbeidspartnere.

- Hvorfor i Oslo?

— Vi er basert i Kristiansand, men mange av de vi har med å gjøre til daglig holder til i Oslo. De fleste av våre samarbeidspartnere holder til her i Oslo, og dette blir en fin anledning til å hilse på.

Samtidig var det en flott mulighet til å arrangere en konsert med Andys favorittband, Future of the Left.

Det walisiske bandet er en av artistene som skal opptre under Quart 08, og går på scenen på Mono like etter klokken 21. Da blir også dørene åpnet for alle.