KVINESDAL: Cooper, som spilte under festivalen i Kvinesdal fredag , er også svært glad i golf. Derfor ble han meget glad da Erik Øysæd fra 1golf.tv overrakte en svært spesiell gave til ham dagen etter konserten.

— Wow! Den er unik! utbryter Cooper, i det han møter sitt eget blikk i et blankpolert driverhode.

Spraylakk-kunstneren Ivar Aasland fra Finsland i Songdalen har på frihånd lakkert det skumle portrettet på verkstedet han holder til i i Lillesand.

- Haha, denne driveren får meg virkelig til å holde hodet nede! Det eneste jeg ønsker meg nå, er en driver som gir meg direkte tilbakemelding om hvilken retning ballen tok. Og gjerne Angelina Jolies stemme som sier «nice shot»!

Dekor-lakkerer og airbrush-kunstner Aasland var ikke med på overleveringen selv, men har sett rockestjernens reaksjon på kunstverket på video.

Se overrekkelsen på video hos Aftenposten.no

Se video av hvordan Aasland flammelakkerer en golfkølle her

— Jeg synes det var kjempegøy. Han hadde jo uttalt at han har garasjen full av drivere han har fått som bare står der. Men denne skulle han skru opp på veggen inne hos seg, sier Aasland til fvn.no.

Egentlig er det biler, motorsykler og lastebiler Aasland lever av å dekorere. Han forteller at han brukte en litt annen fremgangsmåte da han laget Cooper-kølla.

— Jeg brukte et bilde jeg fant på nettet, også omarbeidet jeg det til sort-hvitt. Så gjorde jeg noen små endringer for å ha det som grunnlag. Ellers lakkerte jeg på frihånd med airbrush, som er en bitteliten sprøytepistol, sier han.

Golf reddet Cooper

I intervjuet med Aftenposten forteller Cooper mer om sin andre lidenskap.

— Før var jeg avhengig av sprit og dop, nå er jeg avhengig av golf, sier han.

For 25 år siden holdt kroppen hans på å gi opp. Han byttet ut en daglig flaske whisky med 18 eller 36 hull på golfbanen. Nå spiller han 300 golfrunder årlig, ofte sammen med gode venner som Phil Mickelson og John Daly.

Da Norway Rock Festival i Kvinesdal ville ha Cooper som trekkplaster, spurte han:

Er det golfbane der? Og hvor bra er den?

Rock og golf

Klokken er syv, lørdag morgen. En nydusjet og hvitkledd sjokk-rocker går lettbent inn i frokostsalen på nye Utsikten hotell, bare en god drive nedenfor utslaget på hull 3 i Kvinesdal golfpark. Seks timer tidligere var han svartkledd og oversminket, mens hans svingte sverdet på rockescenen. Akkurat nå ville han aller helst ha svingt golfkøllene.

Han beklager at han ikke rakk å besøke den lokale banen dagen før. Men regn og tåke på Kjevik gjorde at de ankom Kvinesdal mange timer etter planen. Og da fosset regnet ned over den vakre og krevende banen på toppen av fjellet.

Singelhandicapper

60-åringen har vært singlehandicapper i en årrekke, og blir invitert til å spille turneringer og baner som vi andre bare kan fortsette å drømme om. Han snakker bort musikk-spørsmål ved å svare med gode golfhistorier.

— Kompisen min John Daly har det beste nærspillet jeg noen gang har sett. Han slår ballen nesten rett opp, og lander den – bang – rett ved flagget. Gang på gang.

John Daly, den godt overvektige proffspilleren har fått sin dose skandaleoppslag i golfpressen.

— Men, du vet, det er ikke gambling og drikking som er Johns problem. Problemet er at hver gang han blir full, gifter han seg, sier Cooper og ler godt.

Rockeren har også brynet seg flere ganger på banen mot verdensener Tiger Woods.

— Første gang var jeg uhyre nervøs, likevel drivet jeg snorrett nedover fairway. Så kom Tigers ball flyvende – godt forbi min – og han brukte et firerjern!

— Fire hull senere spør Tiger om jeg også ble dårlig etter gårsdagens middag. Tiger har aldri vært så dårlig i kroppen noen gang, påstår han. Jeg ba ham ti stille, for er det noe verdens beste golfspiller ikke trenger, så er det å pyske ut meg med prat på banen. Han trenger bare å møte opp!