KRISTIANSAND: — Jeg gjorde det rett og slett fordi jeg synes det var morsomt. Det er sommer, og folk kan ha det litt gøy med det. Ingen tar skade av det, jeg følte ikke jeg gjorde noe ulovlig, og jeg følte ikke jeg ødela noe, sier Asgharinejad til fvn.no.

Etter at kunstverket ble satt opp i går og fjernet i dag, har det vært mye blest om installasjonen. Mange har lurt på hvem som står bak stuntet. Helst hadde kunstneren, som studerer på kunstakademiet i Oslo, ønsket å forbli anonym.

— Jeg gjorde det ikke for min egen del, så jeg har ikke behov for å få navnet mitt frem. Jeg vil at folk skal more seg selv med det. Hvem som helst kan finne på sånne stunt, sier han.

Men siden fvn.no først ringer, forteller han litt om kunstverket.

- Større greie når det er en kunstner - Hva synes du om oppmerksomheten kunstverket har fått?

— Jeg synes det var litt morsomt at det ble oppmerksomhet rundt det at jeg er en kunststudent. Jeg tror ikke det hadde fått så stor oppmerksomhet hvis ikke. Det virker som om at folk gjør en større greie ut av det når det er en kunstner som står bak. Det er derfor dere ringer meg, jeg tror ikke dere hadde gjort det hvis det ikke hadde vært en kunstner, sier han, og forklarer videre:

— Akkurat det faktumet at det er kunst - da skal det være en mening bak. Men er det noen mening bak Nupens fontene eller Nupens krukke? Ikke noe vondt ment mot ham, men det trenger ikke være noe mer enn at noen finner noe gull i en krukke. Når noen gir inntrykk av at noe er kunst, skal det være en mening bak det. Men det trenger ikke nødvendigvis være en mening bak det, det kan bare være for gøy.

- Slik som kunstverket ditt?

— Ja. Det var bare for gøy.

Takker Nupen for reaksjonen Han er fornøyd med at Kjell Nupen synes det var greit at Asgharinejad tok seg til rette ved krukken hans.

— Da ble jeg glad. Det var hyggelig at han ikke reagerte på en negativ måte. Men jeg lurer på om han synes det er greit fordi han vet jeg er kunststudent, eller fordi det var et morsomt verk i seg selv, sier 22-åringen.

Selve symbolikken i kunstverket ønsker han å overlate til publikums fantasi. Men han røper at han brukte fargen på stigen som en liten referanse til Nupens karakteristiske blåfarge.