KRISTIANSAND: — Det var moro. Jeg har aldri gjort noe sånt i en kinosal før, sier Jørgen Wegge, kretsmester i triksing i fotball.

Han ble sendt inn i salen av kinosjef Asle E. Bjorvatn for å skape litt ekstra ståhei på «Den store kinodagen».

— Utrolig moro at han tok det på strak arm. Det var en del som ble litt overrasket da vi kom inn der rett før filmen skulle starte, sier kinosjefen.

Se videoen over av Jørgens triksing og andre ting som skjedde under kinodagen på lørdag.

Mange aktiviteter

Ved inngangen til kinoen sitter blant annet Nadia Ullah og maler ansiktet til de som måtte ønske det.

— Det har vært bra pågang. Vi maler mest tigre, sommerfugler og litt prinsesser. Det har gått mest i tigre i dag, forteller hun smilende.

I tillegg til ansiktsmaling bydde kinoen også på en egen Mumitrollet-aktivitetskrok, kakemann-maling og muligheter til å lage en animasjonsfilm.

— De kan lage en liten snutt hver og så samler vi alt sammen til slutt, sier Brit Helland Hagen, som instruerer animasjonen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ANIMERER: Brit Helland Hagen viser hvordan animasjonen blir til Ibrahim og Jenny. Animasjonen blir basert på filmen Sammy's eventyr som Ibrahim og Jenny så på kino i dag.

Filmmaraton

I løpet av dagen tror kinosjef Bjorvatn at det kan komme opp mot 2.500 besøkende på kinoen. Kinodagen begynte allerede ved midnatt i natt med fire filmer som gikk gjennom natten.

— Det var faktisk over 250 som så filmene i natt, og det er ganske bra til at de har vært våkne en hel natt og sett fire filmer, sier kinosjefen.

Vanskelig å bestemme seg

HVILKEN SKAL VI TA? Silje, Daniel og Lars Laingen er usikre på hvilken film de skal velge. Det må være en som alle kan se, sier pappa Lars.

Familien Laingen står foran informasjonstavla og sliter med å bestemme seg for hvilken film de skal se.

— Ja vi blir ikke helt enige, men jeg tror vi skal komme tilbake litt senere i dag og se en da, sier Lars Laingen som ikke visste at det var «Den store kinodagen» i dag.

Lite trøkk

Foto: Magus Stedje Fossen

I billettskranken sitter Cecilie Haukvik og hun har ikke merket noe spesielt trøkk på billettene.

— Det er stille i år i forhold til tidligere, men det tar seg nok opp utover dagen. Det gjør det alltid, smiler hun.

Trollbesøk

Plutselig kom det også inn et tre meter høyt troll inn i kinoen. Ikke alle følte seg like trygge på trollet som nesten stanget i taket på kinoen.

«Den store kinodagen» feires over hele landet og markeres også i Arendal, Farsund, Flekkefjord, Grimstad, Kvinesdal, Lillesand, Lyngdal, Mandal, Risør, Sirdal og Vennesla.