Les også:

Quart-Buli vil leie «hele byen»

Fire nye Quart-datterselskaper

KRISTIANSAND: — Ledelsen i Quart holder på, og vi har meldt vår interesse til en rekke agenter, sier Arild Buli til fvn.no.

”Highway to Kristiansand?”

Han bekrefter at ledelsen har fått tilbud på band, men vil ikke si hvilke eller hvor mye. Men når det gjelder AC/DC sier han dette.

— De har jo både Rune Lem (Gunnar Eide concerts) og alle sagt de står på lista, og vi står også og venter, sier Buli.

Artikkelen fortsetter under bildet

AC/DC: Vokalist Brian Johnson (til venstre), og gitarist Angus Young, i AC/DC. (Foto: Scanpix)

Det betyr ikke at det er inngått avtaler, enn si påbegynt forhandlinger. Men det australske bandet har varslet en turne på halvannet år og nytt album i høst. Konkurransen om å få dem kommer til å bli knallhard, ettersom fanskaren teller minst to generasjoner. Bandet har holdt på siden begynnelsen av 70-tallet og laget klassikere som ”Back in black” og ”Highway to hell”.

Buli kan imidlertid avvise at Robbie Williams er aktuell. Meldingene fra agenten viser at han ikke skal turnere i det hele tatt neste år.

— Norges California

Onsdag kveld lanserte Quart sitt nye design på nettsidene, og et nytt konsept: Beach Quart, i tillegg til Live Quart og Club Quart.

— Tidligere på quarten ble de eneste beachpartyene arrangert av sponsorer eller privatpersoner. Men sand, sol og sjø er Sørlandets kvaliteter, derfor ønsker vi å arrangere offisielle Quart-partys på strender. Tidligere har slike fester vært forbeholdt vippen, men nå skal det bli tilgjengelig for alle, sier Buli.

Han sier festivalen har flere interessante steder som kan brukes, men at ingenting er fastsatt ennå. Avtaler med kommunen om steder å arrangere er heller ikke inngått.

Buli forklarer nye Quarts slik: - Vi har et nytt utrykk, ny logo, og tre i stedet for to happeninger. Vi bor i Norges Califiornia, med en by med strandlinje og skjærgården som er unik. Det er det vi vil fokusere på og det som skal skille oss fra resten av Norges festivaler.

- Ikke en festival

  • Norge og Sørlandet har druknet i festivaler. Det finnes 93 festivaler i Agderfylkeme. Festivalutrykket er misbrukt, ved at alt blir kalt festivaler. Vi ønsker å trekke oss litt bort fra alle andre og kaller det Quart 09. Dato for festivalen er satt fra 30. juni til 4. juli. Festivalen kolliderer dermed med Roskilde festivalen. - Vi er klar over det, men vi har en annen målgruppe og Quart har alltid vært i denne uken, sier Buli.

Artikkelen fortsetter etter bildet

NYTT DESIGN: Slik ser den nye nettsiden til Quart 2009 ut.(Foto: Skjermdump quart.no)

Buli forteller at også nærheten er viktig: — En kan gå ut på Oddderøya på konserter og gå inn til byen og ta en pils om en vil.

Quart har oppjustert bookingbudsjettet fra 20-25 millioner til 30 millioner. - Vi har søkt om offentlige midler, og regner med å få det. Quart har tidligere alltid fått.

Logoen til Quart er en Q laget som en på-knapp. - Folk trykker på logoen vår hver dag, sier Buli.