Nyheten om at et av verdens for tiden største rockeband, Coldplay, har blitt anklaget for plagiat av supergitaristen Joe Satriani, gikk verden rundt i forrige uke. Satriani mener at Coldplays «Viva La Vida» er lik hans egen instrumental fra 2004 «If I Could Fly». Torsdag i forrige uke gikk han derfor rettens vei i Los Angeles. Han krever erstatning og alle inntektene Coldplay har tjent på låten.

Svarer

Det tok noen dager for det britiske bandet svarte på beskyldningene men i går kveld la de ut en melding på sine nettsider. Bandet skriver at de føler seg nødt til å svare på påstandene. «Dersom det er noen likheter mellom våre to musikkstykker er de fullstendig tilfeldige, og like overraskende for oss som for ham», skriver bandet.

Musiker

Bandet benytter også anledningen til å ønske Satriani lykke til videre. «Joe Satriani er en dyktig musiker, men han skrev ikke og hadde ingen innflytelse over sangen «Viva la Vida», skriver bandet. «Viva La Vida» har vært en hit over store deler av verden, og den gikk blant annet til topps på hitlistene i både USA og Storbritannia.

Denne uken ble den også Grammy-nominert som «årets låt».

Overfor Music Radar beskrev Satriani den første opplevelsen av å høre Coldplays sang som å få en kniv igjennom hjertet. Han fortalte også at han jobbet med sangen i ti år før han spilte den inn.

– Jeg gjorde alt jeg kunne for å unngå en rettsak, men Coldplay ville ikke snakke om det. De ville bare at dette skulle gå over av seg selv. Kanskje de trodde at denne lille gitaristen ville la dem være i fred etter en stund? Ikke vet jeg, uttalte Satriani.