SØGNE: Han synes ikke tapet i seg selv var det største nederlaget.

Lange dager hjemme

— Det var savnet etter kona mi, Hanne, som virkelig grep tak i meg da jeg kom hjem. Kveldene, ukene, dagene og minuttene kunne bli veldig lange. På onsdagene ventet jeg på at hun skulle ringe, i håp om at hun kanskje var på vei hjem fra gården. Skuffet satt jeg ved en taus telefon. Uke etter uke, sier han.

Hanne Gundersrud (41) er også deltaker i denne Farmen-sesongen. Paret har holdt sammen som erteris i over 20 år. De få dagene de var borte fra hverandre i gjennom årene har de pratet over telefon.

- Burde holdt kjeft

Anders Trondsen følte seg dårlig behandlet av ukens storbonde, Lars Erik Østbye. Han valgte Anders som førstekjempe.

— Jeg er irritert over den overfladiske tilnærmingsmåten til Lars Erik. Han sitter og skryter over hvor godt jeg arbeider og hvilken humørspreder jeg er. I neste øyeblikk skal han ha meg ut. Da kunne han like godt holdt kjeft istedenfor å gå rundt grøten, raser Anders.

Ute uansett

Han er heller ikke fornøyd med Jarls valg av grein.

— Det er lite action når to voksne mannfolk står på et jorde og kaster melkespann. Han kunne godt valgt noe annet. Bryting eller slegge er langt mer interessant, synes jeg.

45-åringen tviler på han ville blitt værende lenge i Farmen om han vant lørdagens tvekamp.

— De andre på gården var ute etter meg fordi Hanne og jeg var par. Når jeg nå ble valgt som kjempe i to av to mulige ganger, ville det nok fortsatt slik til jeg var ute av spillet. Dermed var det greit å gi seg såpass tidlig, sier Anders.