ARENDAL: – Det er fem vidt forskjellige artister og grupper som på hver sin måte representerer strømninger i norsk rock og pop anno 2007, sier Hovefestivalens Peer Osmundsvaag i en pressemelding.

De fem artistene som har takket ja til å spille på festivalen er Sivert Høyem, The Lionheart Brothers, William Hut, Dimension F3H og Tvedestrandsjenta Rockettothesky, alias Jenny Hval.

Artistene som nå melder sin ankomst til Hovefestivalen er aktuelle med nye plater og hyppig mediaomtale.

— Det er viktig for oss med en god og bred norsk programprofil, sier Osmundsvaag.

Sivert Høyem er kjent vokalist i Madrugada. Mannen med den store stemmen overbeviste både platekjøpere og kritikere da han på tampen av fjoråret slapp sitt andre album, Exiles.

The Lionheart Brothers er i disse dager ute med deres andre fullengder og tredje utgivelse i rekken "Dizzy Kiss". Bandet består av folk som enten spiller eller har spilt i Serena-Maneesh, 120 Days eller Silence The Foe. Albumet Dizzy Kiss ble sluppet denne uken og premiert med en sekser i Adressaavisen og en femmer i Dagbladet og Fædrelandsvennen.

William Hut er artistnavnet til Willy Marhaug som tidligere var vokalist i Bergens-bandet Poor Rich Ones. Hans fjerde plate, Nightfall, kom helt på tampen av fjoråret, og var en stemningsfull og melankolsk affære.

Rockettothesky , alias Jenny Hval fra Tvedestrand, var en av fjorårets store, norske nykommere med sine myke melodier og ultrapersonlige tekster. Debutalbumet To Sing You Apple Trees ble raskt trykket til kritikernes bryst da det kom ut i begynnelsen av oktober i fjor.

Dimension F3H kommer fra Sandefjord og er ifølge Osmunsvaag et av de mest interessante norske metalbandene om dagen.

Med Dimension F3H føyer det seg nok et navn inn i rekken av Hovefestivalens metal-program, som allerede huser navn som Slayer, Hatebreed og Neurosis.

Hovefestivalen arrangeres på Tromøya utenfor Arendal fra 25. til 29. juni.