Den tidligere frontfiguren i Led Zeppelin ble utnevnt til Commander of the Order of the British Empire (CBE) i juli, og det var selveste prins Charles som sto for overrekkelsen. Nå er Plant klar for enda flere utenom-musikalske aktiviteter, og denne gangen er det fotball det handler om.

Fan

Plant har fulgt Wolverhampton Wanderers, oftest omtalt som Wolves, i 50 år, og ser så mange kamper som mulig. Før sesongens åpningskamp mot West Ham ble det annonsert at rockelegenden nå har takket ja til å bli visepresident i klubben. En smule tilbakeholden var han imidlertid.

– På tross av at jeg har fulgt utallige spillere rundt om i verden i 50 år føler jeg meg ikke mer som en visepresident enn hvilken som helst forstyrret tilskuer som trør igjennom portene uke etter uke med fingrene krysset, uttalte han til klubbens nettsider.

Smigret

Rockestjernen har blitt en av tre visepresidenter i klubben, og deler æren med Steve Bull og Rachael Heyhoe-Flint.

– Jeg er smigret over å være i selskap med Steve og Rachael, uttalte Plant.

Plant talte til fansen på Molineux stadium før åpningskampen mot West Ham, men måtte etterpå se at hans elskede Wolves tapte 0-2. Grammy

Sammen med Alison Krauss ble Plant den store vinneren under Grammy-utdelingen tidligere i år. Albumet «Raising Sand» fikk den gjeveste prisen av alle: Prisen for årets album. Plant har avvist alle forsøk på å gjenta gjenforeningen av Led Zeppelin, og i februar ble det kjent at han planlegger enda en plate sammen med Krauss.