Stjerner fra hele Asia, inkludert Iran, Sør-Korea, Thailand, Indonesia og Kina, ankom prisutdelingen på glamorøst vis, melder Reuters.

Tydelig Hollywood-inspirert steg smokingkledde herrer og kvinner i blendene kjoler ut av limousinene — før den røde løperen førte dem til festsalen.

- Er som sopp

— Det er nesten merkelig at dette er den første prisutdelingen, sier den franske regissøren Luc Besson.

Han delte selv ut en pris under utdelingen, og mener at asiatisk film er i ferd med å få et bedre omdømme internasjonalt.

— Bra filmer kan lages over alt. Film-folk er som sopp - gi dem litt sol og vann, så vokser de. Man trenger ikke pass eller Visa for å skape film, sier franskmannen.

Oscar som forbilde

Festivalens formann Wilfred Wong, legger ikke skjul på at at amerikanske og europeiske filmfestivaler har vært til stor inspirasjon for dem.

— Filmverden i dag er preget av den amerikanske Oscar-utdelingen og andre filmfestivaler i Europa. Nå følger vi i fotsporene til Oscar, sier han.

Kveldens vinner

Skrekkfilmen «The Host» ble kveldens store vinner med fire tildelinger - beste film, beste fotograf, beste skuespiller og beste effekter. Filmen har fått mye omtale for sin gjennomgående anti-amerikanisme.

— Filmen handler ikke bare om anti-amerikanisme. Den tar også opp problemer i Korea, som for eksempel at man kan oppleve å be politiet om hjelp, uten å få det, sier regissør Choi Yong-bae til Reuters.